12 Aug 2014

Renew roadtax dan auto insurans di MYEG

Sempena bulan baik hari baik nie, bakal tiba waaa punya birthday kereta..

Jiwa waaa rasa tak sooonokkk.. 

Mau tercirits nak bayar insurans kereta .

Haritu aku pi agen insurans kereta, kira hitung tolak pi mai pi mai ada banyak jugak kena bayaq.

Boleh terkejut bequk tengok amaun kena bayar. Macam kereta aku tak da susut nilai pulak.

Macam kes aku nie dah ta da NCD sebab 2kali claim padahal baru 2 tahun pakai.

Kereta murah tapi insurans mahal bapak.

Lepas balik pikir tonggeng terbalik, terpikir kenapa aku tak try gunapakai myEG tuh.

Sapa xtau myEG tuh apa elok click hat nie myeg.

Bagi yang jenis malas nak mampus macam aku nie, boleh lah ikut step yang aku buat nie.




step 1: Klik link MYEG dan klik auto insurance renewal









Step 2: Bagi yang pemalas macam aku sila klik here di bahagian help
kepada si perajin sila isi bahagian owner information pahtu sila perekoh sendiri hala tuju nak renew tuh

step 3 : Isi contact detail dan hantar,  tunggu sehingga Customer Service call ataupun check email 

step 4: macam kes aku nie no telefon bagi tak complete, jadi isi jalah email detail yang depa nak tuh.




Lepas dah isi semua detail, nanti Customer Service yang handle hampa tuh akan hantar quatation harga dan hampa sepantas kilat boleh bayar dan depa akan hantar roadtax kereta melalui pos.

Yang aku boleh habaqqq , insurans yang kena bayar memang murah daripada aku pi tanya agen hari tuh.

Servis pun cepat, kelmarin aku buat payment hari nie polisi dah sampai via email.

Kalau malas dan nak jimat macam aku nie, boleh lah guna myEG Services jahhhhh...

Tapi aku tak tau lah senang ke tak pulak nanti nak claim insurans. Harap-harap tak da lah benda buruk jadi . 

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah