15 Sep 2014

Liebster Award



Actually aku di tag untuk Libster Award. Almaklumlah blog dengan tuan nya sekali dah lah sendu, sampai libster award pun daku kena google, bukti betapa malas nya nak ambik tau keadaan semasa pasal blog nie. Gituh.. Sebenaqnya aku pun tengah konpuis nak panggil dia kakak ka adik ka, bagi seimbang aku panggil si Farah sayang & teja 


Antara soalan-soalan yang ditag oleh farah;


Why do you blog?
tah la, kat facebook tak boleh tulih panjang2 , xmacam blog.

What do you think some one should blog about?
hahhahahhahhahahha.. tak tau nak jawab

and why?
hahhahhhahhahha. krem urat otak dah.

If you are a designer, you would design ?
design baju kawin dari songket untuk hari perkahwinan.

If you have a dream job that would be?
dari kecik-kecik tak pernah ada own ambition jadi bawak sampai ke besaq lonjong nie lah.

and why?
sorry, jawapan kat atas tak tau nak jawab.

Your fav colour? 
purple

What best describe you if some one wants to know you as a friend?
tak reti nak melawak, kalau orang mintak tolong sedaya upaya nak tolong walaupun kadang-kadang orang mintak tolong jodohkan dengan Nazim Othman.

What is your life motto?
cari jalan nak kahwin dengan anak raja.. sebab tuh nak design baju sendiri. walaupun tuh angan-angan mat jenin.

If you had to pick between sky, beaches or forest which one would you pick?
pantai

and why ?
kat kedah memang banyak pantai, tapi kena pi langkawi, ingat murah nak pi langkawi, sebab tuh lah kena pilih pantai, hutan sebelah rumah ja , jemu dah tengok. hurmmmm. mana emoticon sedih nie.



Daripada teja :


1.Artis Malaysia yang kau tak suka dan meluat dan kenapa?
Ayu raudah, sebab dia cantik pada aku, tengok aku naip nama dia pun salah, sebab aku mmg tak suka.

2. Perkara paling gila pernah kau buat.
tak mandi selama seminggu dan tahan berak selama 3 hari tapi hari ke 4 dah tak menahan sebab dikatakan ada cctv dalam toilet masa pergi kem.

3. Perkara paling memalukan pernah kau buat.
Tah, semua benda tak rasa macam malu, sebab mmg tak tau malu.

4. Perangai/tabiat kau yang kau rasa nak buang.
asal teman mak aku shopping mesti nak tercirit , lepas tuh nak balik awal. mak aku paling tak suka tebiat macam tuh

5.Barang paling kau sayang.
bantal busuk

6.Jika diberi pilihan untuk memilih jodoh antara (untuk perempuan) Aaron Aziz si nelayan dengan Amir Raja Lawak tokei syarikat minyak, yg mana kau pilih? (untuk lelaki) Emma Maembong anak sulung dari 11 adik-beradik yang menganggur dengan Wan Maimunah jutawan kosmetik?
ini soalan mencabar , kenapa hang letak nama amir raja lawak??? sesak nafas.

7.Kalau kau adalah seekor kartun. Watak kartun apa kau nak jadi?
kartun tuh apa?? tak pernah tau pun.

8.Tempat yang kau paling teringin nak pergi selain syurga.
tah ler.. pulau mabul kot. 

9.Perkara paling sweet/romantik pernah kau buat.
errr, aku jejenis manusia yang tak romantik, kalau romantik tuh mungkin sawan tenuk.

8.Kalau kau ada superpower, superpower apa kau nak?
superpower yang ada power berhenti kan traffic light kalau aku lalu kat jalan raya.

10.Secara jujurnya, pendapat (impression) kau tentang aku? *asah parang*
yalah2. hang comei, hang baik, hahaha, hang ,ermmm2,, hang,, tah ah..






Ok sekarang soalan daripada aku untuk yang telah dinominate dibawah ini, mohon dapat jawab

1. Pernah selfie duckface?
2. Kalau pernah apa perasaan lepas tengok gambar tuh sekarang?
3. Benda yang tak kan pernah lupa sampai sekarang?
4. Benda nakal pernah anda buat?
5.Subjek paling tak suka dari zaman  sekolah?
6. Hadiah harijadi yang hampa sentiasa impikan?
7.Kalau dah kahwin apa jawapan yang diberi kalau orang tanya 'ko bila lagi' , kalau belum kawin apa jawapan hampa nak prepare?
8. Longhat negeri yang tak berapa nak faham?
9. colour baju yang paling banyak?
10. Hampa paham dak bahasa utaqa?
11. Tak tau nak tanya apa , hampa jawap lah ikut suka.

penerima tag :









**walaupun patut tag kepada blogger yang follower nya 500 kebawah tapi suka hati aku lah nak tag ke sapa2 pun .. muah sikit 

2 comments:

Teja Evalea said...

HAHAHA jahat sguh. Baiklah, challege accepeted!

http://ehtejakettew.blogspot.com/2014/09/liebster-award-lagi.html

Cik Nadyya said...

hahahahahaah jawapan buat rasa nk tergelak je

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah