12 Sep 2014

nasi ganja perlis

Uolls pernah dengar nasi ganja??

Eh bukan nasi yang taruk ganja dadah syabu bagai tuh.Aku pikirin nasi ganja diambil nama sempena keganjaan serta kekusyukkan menikmati nasi sampai tak mau berenti.

Sambil makan sambil tergedik-gedik saluran usus menikmati nasi ganja.Itu belum proses menyahtinja hasil makanan lagi.Kira nya masa proses menyahtinja tuh seronok macam nyanyi lagu dangdut gituh....

Sedap kehmain.

Kesedapan nasi tuh aku rasa sebab campuran kuah dengan nasi yang boleh buat yaqliuq titik taptaptap, Gituh..Lagipun harga tak da la mahal sangat macam aku makan nasi kandar tuari ayam goreng dengan telur asin dah rm 9.50.Nasi ganja dengan ayam percik part dada baru rm4. 


Selalunya aku tapau nasi ganja dekat repoh atau pasar besar perlis.Pasar besar perlis aku tak tau kat mana sebab abang aku ja selalu beli situ.Bagi aku , repoh ka pasar besar perlis ka , semua sedap.


Kat mana kedai???Nanti aku kasi map kat hampa.Aku tau hampa memang pemalas baloq liat kan.Bagi yang tak caya nasi ganja nie sedap.Suka hati ..bluerkkk.








20 comments:

sinuha said...

Okay. Tak pernah dengar pun pasal Nasi Ganja ni... thanks for the info. :)

Asyraf Azmi said...

kat ipoh pun ade..tp nasi vanggey..hehehe

share pasal ni sekali ni tau

http://warkahterkini.blogspot.com/2014/09/gst.html

Santan Manis said...

macam kena try ni!! nmpak sedap!! :D jmput singgah ke blog SM ye kalau sudi :)

http://santanmanis.blogspot.com/2014/09/kenapa-orang-suka-naw-buat-duck-face.html

Azraa Lyana said...

sinuha : memang sedap nasi ganja nie. nanti kat perlis boleh la try

Azraa Lyana said...

nasi vanggey?? macam nasi ganja jugak eh???

Azraa Lyana said...

nampak sedap tapi memang sedap pun, hihi.

Nur Inani said...

mengancam betul tapi jauh sangat.. huhu :)

Azraa Lyana said...

dekat penang pun ada kot.. tp kalau datang perlis, wajib try

Teja Evalea said...

Jauhnyaaaaa.. takda delivery ke?

Azraa Lyana said...

nak delivery?? delivery sendawa ja available sekarang nie

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Zumal pun peminat nasi ganja gak. Kat Petron tepi Medan Selera Repoh dengan dekat Masjid Repoh tu memang feveret la ^_^

Azraa Lyana said...

sedap tp tuh lah tak ley makan selalu, jauh, kalau pi perlis mesti nak makan rojak mall apa xtau dengan nasi ganja tuh

Mizzi Ifwat said...

wah nampak sedap,. tapi 1st time dengar nama nasi ganja ni..
harus cuba ni..

salam perkenalan dari,
http://bisikan-hati-mizzi.blogspot.com/

Azraa Lyana said...

sedap sampai menjilat jari ....

Liza Hashim said...

Memang menitik ayaq liuq tgk nasi ganja ni.. dah lama tak ke perlis, selalu balik Langkawi ikut jeti kuala kedah.. but boleh try one day. Thanks for info :)

Azraa Lyana said...

Dekat dh klu nak balik dari kuala perlis. Must try.. :)

Cik Fafa said...

tak pernah try lagi nasi ganja. kedah dengan perlis sebelah ja, pasni boleh cuba. ^_^

Azraa Lyana said...

nanti kalau nak pi beli nasi ganja boleh ajak sy sekali.hihi

Afiffuddin said...

Baru makan nasi ganja kt Repoh td. Kena cari kt Pasaq Besaq Perlih plak lepas ni try banding.

j4c0p0 said...

Ada lagi ka kedai ni??baru2 p pusing2 cari tak jumpa :(

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah