29 Oct 2014

Gila Main Game

Hakak sebelum2 nie memang jiwa raga ku serahkan kepada game, sampai kepagi hakak mengadap game, kadang-kadang tuh main game  sampai subuh, semayang semua terus pi kelas...  Mata tak yah cakap lah.... Hitam sampai keharini...

Kawan hakak sorang tuh main game sampai keyboard hurup semua tecabut, hakak tanya dia "hang buat natang la kat keyboard hang sampai tercabut" Kawan hakak cakap dia marah sebab kalah game. Musykil hakak...

Sebelum nie mak hakak beli set ps2 untuk kami adik beradik. hakak dengan adik-adik tahap cilakak punya addict dengan game sampai makan pun depan tv sambil tekan-tekan remote control game...

Masa tuh hakak ada boyfriend, hakak jadi macam rimas sangat , hakak nie dah lah sibuk main game , masa tuh lah jugak sibuk nak merajuk sebab hakak buat endah tak endah...

Kegilaan hakak tahap gila babi dah punya nak main game sampai hakak suruh ex boyfriend hakak berambus. Ada hakak kisah.....

Abang hakak pun sebab gila main fifa sampai putus cinta dengan gilpren lama dia, nasib ada gilpren baru , sebulan lebih lagi nak kawin, kalau ikut-ikut permerhatian hakak tahap nazak jugak lepas dia putus cinta tuari.. Mana tak nazak nya, hari nie merempit dengan perempuan lain, esok dengan perempuan lain, lusa dengan orang lain, nak cakap hansem sudah semestinya tak, stock muka cam meran pekida ja. Meran meran...

Lepas hakak sambung belajar , hakak dah tak ley terpacak depean tibi macam selalu, sedih benau hakak sampai dibawak-bawak masuk dalam mimpi.

Hakak ingat hakak boleh berenti lah dari penyakit main game nie, tapi cilakak rupanya housemate hakak pun kaki layan game, cuma kami tak layan lah fifa tuh...

Hakak dari lepas balik kelas terus buka game main sampai lewat malam, kawan hakak sanggup tak shutdown computer semata-mata nak kumpul coin tuk game plants vs zombie...Dalam rumah tuh kami masing-masing fight tuk habiskan level game tuh...

Lepas habis level game plants vs game tuh hakak ingat demam game nie akan habis rupanya dak2 rumah hakak nie donload game baru plak, game babi angry bird pulak, masing-masing fight tuk habis level..

Setiap kali game dah habis level mesti dak2 rumah hakak cari game baru, sampai lah hakak habis belajar, selama 3 tahun kami bertungkus lumus tuk main game, tak sia-sia kami berpenat lelah main game, hasil nya masing-masing graduate dengan CJPA yang cam tahik semua nya....

Sekarang zezaman game semua dah tak dak dh, last hakak lawan fifa kalah teruk ngan abang hakak kat kedai game pun 2 tahun lepas, cam babun hakak main, dah tak reti langsung..

Nasib baik hakak pakai handphone punggai anjing mampuih, kalau handphone canggih mau mak hakak mai azan kat tepi telinga baru sedaq dah subuh sebab kalut dok main game COC....


15 comments:

Cik Fafa said...

hahah. sama la, cheq pun dulu suka main angry bird tapi kat fb. la ni dok layan the sims ja main kat laptop. memang lagha betoi main game ni. masa rasa cepat sangat berjalan. tup tap dah malam. adoii

Cik Balqis said...

main plants vs zombies 2 la plak..best wooo
hehehe :P

Sara Liyana said...

Cik fafa & cik balkhis :hampa 2 nie mesti keja main game ja kan???lols

Cik Nadyya said...

hahahaahahah teringat pulek zaman belajaq.. kite nih gila game.. dr roomate kite ni xminat game n pastuu dptla roomate gila game.. die ponn terjangkit.. dah abes belaja pon sibuk2 tanya pasal game.. adoyaii.. parohhh jugekkk.. #da lamanya xmen game plants vs zombie ><

Jie Najihah said...

hihi.. kalau Jie suka main plants vs zombie.. wuuu.. tp lama dh x main game.. pasaipa tak tau la.. takda mood dh dgn game nie.. hihi.. tunggu mood main game ada nti, tgk la.. subuh smpai isyak dok main game jee.. hik2.

Sara Liyana said...

Cik nadya : sama la kita.. dari tak minat terus minat... lama2 sampai xtidoq.

Sara Liyana said...

Najihah : lepah nie jgn dok main game dari subuj sampai isyak dah nahm kui3

Khai♥Rin : anies said...

p/s menjawab soalan2

http://aniesandyou.blogspot.com/2014/10/liebster-award-versi-pukal.html

Jie Najihah said...

kak Sara Liyana : hehek.. takde lah.. saja ja buat ayt dramatik.. mmg kena block le klau asyik main game je.. bebel mak kite nnti.. huihui. >.<

Sara Liyana said...

Najihah : jgn jadi mak hakak dah la dik.. sekali dia join sekaki.

Jie Najihah said...

hihii... ok lettew.. fight sape yg menang.. huihui.. :*

Aisya A. said...

oh sila lah beli semak pong.. mcm2 game ada.. hikhikhik

Izzati Amira said...

perghh tak sangka yer.. nampak aje ayu2.. comel2.. gilaa main game jugak ehh.. hihi

Sara Liyana said...

Aisya :semak pong xmampu diknon... mimpi jolah

Izati : ayat ayu2.comel tuh terus rasa nak pitam..hahah

Cik Mimie said...

Hahaha..pernah rasa zaman addicted game..pergh sanggup tak tido..hahaha..now, lyn COC and Candy crush..2 game ni je yg setia..yg lain kelaut..hahaha

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah