25 Oct 2014

Jenis-Jenis Komen Di Media Sosial

Aku ada satu perangai tau... Suka baca masa tengah makan dengan melabur.. Aku rasa ada ramai jugak kot yang suka buat cam nie.. Beza dulu dengan sekarang nie, dulu baca buku @ majalah ,sekarang guna handphone..

Almaklumlah sekarang kan zaman anjakan paradigma, dunia di hujung jari ja, so time makan, time melabur, time beristinjak pun semua asyik pegang handphone ja...Kadang-kadang masa tengah stim dok melabur  aku perati banyak benau komen-komen yang rasa nak hampuk handphone, ada yang komen macam lahanat, ada yang komen lawak cam gampang, ada yang komen sweet2 gitu, ada yang komen cam wali google, macam-macam lagi lah... 

Kekadang tuh aku buka facebook ngan setegram, gambar tuh tengok sekali imbas ja  tapi bab-bab komen tuh kalau ada 1199 komen aku sanggup scroll sampai habis ,semata nak baca komen ja...


..........................................Komen-komen....................................................

Sini aku tunjuk kat hampa jenis-jenis komen dalam media sosial


1. Komen Penuh Ilmu Didada


kalau salah mohon betulkan aku.Da pesta tattoo lain ka selain pesta tattoo tentera darat??.. pertunjukkan tattoo tentera darat tuh salah ka? Shit





Ajarin aku ,apa message yang tapir nie nak sampai kan?? Puas otak aku berpikir, lagi sekali aku fikir, esok menetap di ward tampoi.





2. Komen berunsur politik

Orang beranak dalam kapal terbang pun salah newar ngan najib. Ok la komen kat bawah nie aku rasa dia melawak ja tapi banyak kali dah aku tengok , Mh17 jatuh pun salah kerajaan. fakyo










 3. Komen berunsur islamic

Kat facebook kan ada budak mana tah yang mak dia interprem sekali  masuk dalam video tuh, alaaa yang pandai cakap omputih tuh, serius aku masa umuq2 budak tuh, cakap pun lidah terbelit, dengar2 kata video budak tuh baca yassin pun ada, kat bawah nie ada gambar komen berbentuk islamic yang aku rasa depa nie jenis tak dan-dan nak sound orang..







Yang nie kes tudung... Ermmm cam na nak kupas dan ulas. Aku dulu subjek PI masa sekolah pun failed. tapi.tapi.tapi.. Kalau salah betulkan aku.. Bertudung biar dari hidayah allah ka?? Kalau cam tuh berjimak secara haram pun kena tunggu hidayah allah baru nak bertaubat ke??? Errr komen nie confuse ahh.. cam buasir otak plak..tettt.




4.Komen dia sorang ja pandai 

Macam aku penah cakap sebelum nie, Malaysia nie banyak pakar, banyak kaki kondem, semua orang bodo piang tapi depa ja reti buat tuh buat nie, tapi kat facebook jalah, kat luar haram, menega aiskrim Malaysia belum tentu dapat tarik customer.. Macam aku...









5. Komen selalu kutuk badan beruniform

Yang nie ada gak aku jumpa, dari setiap kes2 jenayah kat Malaysia nie semua orang tuduh badan beruniform nie xreti buat keja lah apa lah, dari kes Lahad Datu, kes culik, macam-macam kes lah, semua salah polis, ok kalau aku kat tempat mangsa pun aku marah, tapi tak kan semua benda nak salahkan polis.. tah la,, no komen, kang komen salah plak.. Kalau bapak aku polis mau emosi aku terganggu teruk tengok komen-komen cam nie. 









6. Komen Berani Mati

Jenis nie memang gila bapak berani mati komen kat tempat orang, tak kira dia tuh anak raja ka anak apa-apajalah kan semua berani.. Jenis nie ada yang komen lawak-lawak, ada yang komen sentap-sentap, pada aku lakan, jakun tuh aku selalu sebut kot, mangkuk ayun nie perkataan jakun pun kena pikir banyak kali nak tulih, paling berani jebon nie berani cakap bongok kat anak raja... Kalau dulu2 tah dah kena sontot juboq sampai mampus...






7. Komen lawak

Hampa mesti kalau buka facebook , mesti cari bahagian komen kan??? Aku paling suka baca komen, kadang2 komen cam haram jadah ja... Grrrr... Paling aku suka tengok komen kat KHK, page nie memang malas aku cakap banyak... 

Komen yang aku paling tak boleh blah, sila tengok gambar kat bawah nie, berani betui dia...








Banyak lagi jenis komen kat media sosial nie, salah satunya komen kaki ampu, kadang-kadang tuh aku tengok bijik mata tuh makeup macam alien, gaya mulut cam juboq ayam tapi ada lagi orang boleh cakap sooo cute macam princess barbie, khinzir betul cara komen ampu nie.. Tangkap gambar buat mulut cam juboq ayam comei?? Ok2 aku memang tak reti bab2 teknik tangkap gambar nie. Aku bukan reti bab-bab fesyen ngan teknik gambar nie..

Mohon jangan sentap-sentap na, kalau rasa nak sentap boleh pi blah atau pi.............

<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

...Mampuih ...














8 comments:

Nur Razali said...

yg last sx tu mmg lawak :P terguling2 ni gelak..hehehe btw salam kenal

Sara Liyana said...

Nur Razali : salam perkenalan jugak :)

Cik Fafa said...

biasala tu. pemikiran orang lain2. cara bercakap dan cara penyampaian pun lain2. ^_^

Hikayat Seorang Budak said...

hang diamlah hitam. kahkahkah. sabo jela. saya jarang bukan fb sebab ramai sangat ostad ostajah dalam tu. hehe. berani mati betul keyboard warrior ni kan

Sara Liyana said...

Budak : hg diam lah hitam tuh sgt kena bwk bersabar.. aah. Fb nie kdg2 rasa mls nak buka tp kdg2 bosan. Bukak jgk

Izzati Ghafur said...

hahaha. setuju sangat!!


jom sertai giveaway di blog Kisah Tatie. Hadiah bernilai ratusan ringgit!

Izzati Amira said...

adeh. pening kepala nak faham komen2 dorang ni. hehhe

Hamidi SP said...

Tersangatlah betul semuanya..hehe

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah