4 Nov 2014

Selamat Hari Jadi

Secara percakapan yang serius, bila hampa last sambut birthday??

Pertama sekali sebelum kita pi lagi jauh, jangan ada ulama atau ahli sufi alam maya dok mai terjah kata sambut birthday tuh mendorong kepada  keyahudian atau terpesong akidah atau terpesong matlamat atau bebanyak lagi ah, hakak kena dah sekali so malas nak layan dah kali nie.. kalau sangap jugak nak bagi nasihat, sila lah pergi instagram abby abadi, sana tempat yang tepat.. 

Last hakak sambut birthday tak tau bila,masa umur 20 kot,mak hakak kata umur 20 last last kita potong kek, pertama sekali tiup2 lilin masa hakak umur 6 tahun .masa tuh sekolah tadika, kali kedua pulak masa umur 20, yang mak hakak kata last sambut. Dua kali ja diknon.

Masa dulu kita hidup susah , nak beli kek pun kais pagi makan pagi, kalau ayam bole lah setiap masa mengais

Sekarang nie hakak nampak beza sesangat. Kat kampung hakak tuh anak dia nak turn to 2 years pun kek secret recepi sampai 2 bijik. Panggil jiran2 kalah kenduri arwah.

Tuh baru panggil jiran penuh kampung semata nak sambut birthday anak , jangan ada yang buat decoration teruk,kot2 ada yang tiup belon sampai asma, tak ke meninggal.. 

Hakak pikir dulu kalau hakak mintak kek sebiji pun mak hakak cubit sampai meleleh air kencing.

Kadang2 sampai lupa bila tarikh hari jadi, lain la kalau ada boyfriend. Kalau dapat boyfriend sengkek atau tahik hidung masin, walaupun hanya sekadar wish happy birthday  tepat pukul 12, bersyukur jelah... Dari tak da langsung.


Dapat boyfriend atau suami yang romantik, hari jadi dapat lah hadiah or dinner treat. Dapat teddy bear pun dah dicanang satu kolej hokey.

Cuma hakak ja sadis. Tak pernah rasa disambut hari jadi beramai2 tuh cena. Hadiah beg lv taun lepas sempena hari jadi diri sendiri pun dah rosak. Hakak syak nazim nie beli kan beg tiruan kat hakak sebab tuh sekarang kulit beg dah jadi belacan. Tak guna betul si nazim nie.

............................................
Habis ja belajar terus kawan2 lupa birthday kita, masa belajar kalau ada teluq peram 400 hari, tuh ah makanan time hari jadi. Kadang2 bila teringat balik, haram jadah sungguh sapa yang baling hakak teluq masa malam birthday hakak harituh.. 

Banyak pulak mengomel, hampa2 nir bila last sambut birthday ramai2 dengan family

..........................................

Tak penting pun sambut hari jadi ke dak, yang penting muka harus lah nampak cantik , muda dan kelabu asap..

..............sayonara.......


Cuba teka birthday sapa???

7 comments:

Cik Fafa said...

saya pun tak pernah ada birthday party jugak. sambut sesama family ja. ^^

birthday budak yang pakai baju pink tu kot. tengok kek macam perasan ada princess. takkan yang besaq pun nak kek princess kan?hehehe

Sara Liyana said...

Cik fafa : tetttt.salah. yang baju warna hitam tuh..xtau malu bdk tuh. Tua bangka dah

Cik Nadyya said...

kite xsuka sambut birthday bersama kek.. xpuas.. soo ibuayah akan tanya nak mam apa.. n then dpt la kfc..hahaha

#msti birthday hakak kan? happy birthday hakak!

Sara Liyana said...

Cik naddya : tettt.pun salah. Betul lah cik fafa ckp. Budak baju pink tuh. Hakak interprem jo dalam tuh.. lol. Lmbt lg birthday nya pun

Cik Fafa said...

hahaha.cehh, baru ja nak wish happy belated birthday. =P

Cik Mimie said...

Cik Mimie every years sambut p, juz potong kek dengan family and buat makan2 je sebab ada 4 orang yang lahir sama bulan so..sambut secara berjemaah..hehe :)

ros_reeza said...

tak sambut sangat birthday.. selalu u apan pun dah buat Ros bahahia sangat!

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah