1 Nov 2014

Si Hitam Manis

Semalam hakak balik kampung.....

Selalunya kampung hakak nie penuh dengan adik beradik yang baik hati belaka. 

Yang kuat mencerca pun banyak jugak... 

Semalam hakak demgan adik hakak nie bergurau lah senda bersama-sama kat atas pangkin bawah pokok pelam. Kat atas pangkin tuh rame lah jugak manusia2 nya.

Tiba2..

Dengan tiba2 nya manusia suka mencerca dah muncul.

Selalu yang balik kampung kalau ada 5 family, yang selalu dicerca adalah hakak ngan adik hakak. Siye betul.sakit hati benau. Macam tak dak nur kat muka kami satu family.

Adik hakak nie putih orang nya, tapi putih cam albino tuh tak lah kan. Kalau putih cam albino tak pun putih cina tuh mak hakak dah tersilap anak tuh, genetic kedua belah puak tak dak putih2 cam tuh.

Tiba2 ada orang kata hakak hitam legam. Shit!!! Hitam legam dia kata hakak.


Orang hitam manis nie manis ja mata dipandang, lagipun cuba tengok kulit depa , jerawat pun tak dak. Actually jiran2 kampung hakak nie suka sangat up2 anak depa, hakak jadi blur, cakap lah apa saja, tapi anak depa tetap putih, cuma hakak ja hitam legam. Pahtu compare plak warna kulit hakak dengan adik2. Gila betul manusia nie. Sukaa melawak cam haram jadah.Hakak makin pelik dengan orang2 dekat situ..

 


Puas hakak edit bagi nampak putih tapi kelabu jugak akhirnya.. 

Kesian mak hakak bertong2 soya dia minum tapi anaknya tetap kelabu..

Hakak syak mesti masa preggy dia suka makan kicap..

Kalau lah dikberadik hakak yang kuat cerca tuh tengok kj, tah kj tuh bagi depa hitam legam bontot kuali dia nampak, tapi bagi hakak khairy jamaluddin tetap manis di hati hakak.


10 comments:

Izzati Amira said...

hahahah kelakar la sis

Nur Razali said...

trrgelak baca entri ni..hehehe

Cik Fafa said...

hahaha. betoi2, orang kulit hitam manis ni kebanyakan yang saya kenal semua kulit cantik. flawless gitu.

p/s : hakak makeup sendiri ka tu?pandai jugak noh. ^_^

Sara Liyana said...

Pstttt cik fafa.. nid gambar sapa2 tah yh kena cilok..kiki

Cik Fafa said...

ehh,yaka?tengok macam sama ja muka dengan profile pic. =P

Sara Liyana said...

Cik fafa : pelanduk 2 serupa diknon....

hidayu ayumie said...

Heheheh tergelak bace ni satt...
Awattt dok ngata org kulit hitam.ni...
Hitam hitam manis pa...

Sara Liyana said...

Hidayu : lama xguna ayat pa kat belakang. Gelak2 pa.. hahaha. Lama xckp cam tu

calrase patrick said...

terbaik :)

Cik Mimie said...

Hehehe..manusia...dia mencerca sebab dia jeles tu hakak..lantak pi la orang macam tu..hahaha..KJ eh? hahaha

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah