19 Jan 2015

Kenapa Gaji Perlu Dinaikkan

Hello

Pa habaq semua.

Hakak nak share cita sikit kat hampa semua.

Bebaru nie boss hakak kata " bila hang last naik gaji ?"...

Masa gaji hakak naik tuh hakak tak tau bila , kira lupa dah la...

Boss hakak nie lebih kurang cam hihitler sikit ah, hampa ingat senang2 dia nak penaik gaji hakak,Antara syarat  untuk kenaikkan gaji , hakak kena submit paper work sebab-sebab kenapa gaji hakak perlu dinaikkan. Ingat senang macam kerja tempat lain, nak naik 2 3 puluh pun banyak songeh.

Hakak semalam tidoq pukui 3 pagi hampa tau sebab dok pikiaq 20 sebab dan alasan kenapa gaji perlu dinaikkan. Cilakak 20 kot alasan, apa lah hakak nak goreng kan.

Tadi pagi masuk ja ofis terus pegang keyboard , aku goreng sampai 20 alasan dalam masa sejam. Pergh rasa lega sungguh dapat siapkan kertas kerja tuh.

Masa hantar kertas kerja tuh hati dah berbunga2 dah ah hakak nie, kot-kot gaji dah naik bole ah buat giveaway cam ritu lagi.

Lepas ja hakak bagi kertas kerja tuh, nampak dia dok conteng ja. 

Pedia lah boss hakak nie, nak bagi gaji naik pun macam-macam.

Satg hakak tunjuk hampa beberapa sebab gaji hakak perlu dinaikkan yang dimasukkan dalam kertas kerja hakak.




sebanaunya hakak scan ja benda nie , malas aku nak tangkap gambaq cantik-cantik bagi kat hampa. Yang bertanda pen merah tuh semua jawapan dari boss hakak. Menyesal plak aku buat kertas kerja bagi dekat dia.

Dan hampa tau apa alasan dia???? 

Malas nak cita kat hampa, buat sakit hati hakak ja, mesti ah negatif kan.

*****Ada setengah orang suka baca blog hakak nie dengan sudut yang negatif, sat lagi ada la yang kata kohajaq betul minah nie dengan boss dia, hello uolllssss boss hakak ok ja, siap dok hihihi lagi, bahagia betul dia sekarang nie kan. dan hakak jua akui memang BM hakak bila ditranslate dalam bahasa baku tahap haram jadah punya teruk, tengok hakak tulis blog dah ah, teruk tak teruk aku peduli hapa nok...

4 comments:

Haffizul Iskandar said...

uish, surat tunjuk sebab kenapa perlu naik gaji? Fuh! Hebat sungguh. Belum bos minta 4 in 1 sheet lagi, SOP ke. Dasyat la bos akak nie.

Hehehehe

Nur Inani said...

Kemainn tau mintak bagi 20 alasan. hahaha.

Cik Fafa said...

haha. jenuh nak menelaah nak pikiaq 20 alasan. hahaha

Diana Rashid said...

Mesti dia akan naik kan gajai tu nanti...akak dapat rasa nih..hehehe

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah