2 Jan 2015

Melintas Jalan

Memalam camgini sambil kaki bersilang kat coffee table ,menghirup sisa sisa terakhir susu kambing yang sumpah bau nya macam kambing tak mandi, line wifi yang cam khinzir dan kesihatan yang dah seminggu demam dan batuk, maka hakak berharap malam nie ada lah satu entry dalam blog nie..

semalam hakak pi sepital.... Almaklumlah parking hospital nie semuanya hakak rasa hampeh kan, kalau ada satu parking kosong, berpuluh2 bijik keta satu masa tunggu turn nak masuk, tak tau lah dalam sehari berapa ribu jenis keta yang ada kat hospital tuh.. Ok, nak dijadikan cita hakak semalam demam batuk bagai nak rak sapa la nak simpan parking kat hakak nie , mau tak mau terpaksa lah menapak pi kat hospital tuh dengan parking dekat 500 meter...

Masa hakak nak lintas jalan tuh, hakak nie punya lah celapak pi cari line kuning ka apa tah nama dia, yang untuk lintas jalan tuh, hakak pun lalu la atas tuh, hakak ada nampak keta satu mai, tapi yang hakak pelik nya dia punya celapak mai kat hakak punya laju , kalau jet tuh laju , kiranya dia lagi laju lah... Celapak = rushly (tak tau bahasa melayu baku benda apa)

Ok hakak classified mangkuk nie mesti nak terberak sangat sebab tuh lah aku nak lintas dia mai macam nak bagi aku mati ja..

Masa hakak odw nak balik & nak pi kat kereta, tempat yang sama jugak hakak lintas,masa hakak separuh jalan tengah melintas tuh, hakak perati amboi kemain laju keta dia bawak, hakak pun pelik, dia tak nampak aku ka apa.. seriusly walaupun kat hospital, orang2 kat tempat hakak nie, langsung tak bertimbang rasa.. Tak tau la pasai apa.

Hakak kalau ada sakit jantung, mau boleh mati terkejut beruk kalau 5 6 kali lintas kat dalam hospital tuh..

Bukan cakap kat dalam hospital ja, kalau hampa mai depan rumah hakak nie, kalau hampa nak lintas jalan mau dekat setengah jam baru bole menyeberang, kalau lintas ikut suka kompem esok icu lah tempatnya..

Tapi bukan hakak nak kondem, dulu masa hakak pi singapore , dia tengok kita lintas mengejut, sekali depa mengejut berenti, tapi memang kat sana, kalau orang melintas depa berenti keta cepat2, kalau kat tempat hakak, sorry naik loqi dik... loqi = lori.

Tak yah lah hakak cita perihal orang singapore, kalau pi penang pun, yang orang kata bawak keta macam harem jadeh tuh, tapi bila orang lintas jalan, depa tetap berenti dan slow keta.

Tak tau lah pasepa orang kat tempat hakak nie perangai megah dia lebih pada keja perdana menteri lagi... Dia punya eksyen bawak keta, tak tau nak cita lah, jauh lagi nak hormat orang lintas jalan, sebenarnya depa nie memang akan berenti jugak, tapi sebelum nak berenti keta tuh, depa punya pederaih keta buat orang tuh jantung terkeluaq dulu sebelum dia berenti.. pederaih = bawak laju

Nie bukan hakak kata kat semua nah, bagi yang mana terasa tuh ambik la, yang tak terasa tuh memang hampa hormat pejalan kaki macam hakak nie..

7 comments:

nana liena said...

celapak = tergesa2 la tu maksud akak ya..? hehehe..pertama kali dengar ingatkan maksudnya lgi satu..ahahah
line kuning = crossline ..
sibuk nak betulkan org..hahaha

okay,
kat luar negara, asalkan ada org kat crossline tu kalau ada yg bertenggek kat situ,pemandu mesti behenti punya bagi peluang utk lintas. sbb dah jadi kebiasaan diaorang..
kat sini, tengok orang ja la.. huhu

Nur Inani said...

selalu jugak kena macam tu. tak bertimbang rasa betul pemandu macam tu. sepatutnya dalam kawasan hospital tak payah lah nak drive macam kau nak racing. yedak.

Sara Liyana said...

Nana : aah btul celapak tuh.. hihi
inani : kesian kt kita kan....

Cik Fafa said...

kat kampus pun sama jugak. geram jugak la. huhu

Nadratul Syazwana said...

Kadang dekat universiti pun sama jerr. Kadang rasa nak slack jer. Bukannya dalam u tu orang takde education kan? Hmm

Dunia Zumal said...

DZ nie pernah kena blah masa lintas keluar dari hospital. Rasa trauma sampai la nie. Mau nak race tu cer cari jalan lain kan...

h- Zinnirah said...

celapak sangat ^^ haha! kurangnya kepekaan dikeranakan perutnya yg pitam memerlukan tandas segera. maafkanlah ya. hehe

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah