5 Jan 2015

Style Tudung Bawal Terkini

Sekarang nie hakak merasakan blog hakak teramat lah sendu... Blog hakak nie dah bermacam-macam dijanjikan untuk ditulis, kalau orang dolu-dolu kan, kalau dengar mitos2 tuh dah bole tercirit k, hang tak buat apa hang janji esok lusa hang hangit la kena panah petir.. Gituh.... Scary betul .....

Meh sini meh, hakak nak cita sikit kat hampa, bagi yang pompuan mesti paham, kalau jejantans nie bukan nak faham sangat kalau hakak cita pun kan. Kita kalau pompuan nie bukan nak sempat sangat kan bersiap kalau pi kerja betui dak? kakadang tuh bedak pun tak sempat calit? Calit = (taktau bahasa baku pedia)

Hakak nie sejenis manusia yang tak suka pakai tudung instant , sebab apa??? Muka hakak memang over nenek nenek gituh, mak hakak cakap muka hakak macam orang tua, so hakak pun try pakai jugak, pi depan cermin nakharom sebijik macam mak sedara hakak.. Memang sangat tak shesuai. 

Lagipun hakak kalau nak beli tudung makcik paridah tuh mana mampoo dik, makan maggie lah hakak tetiap bulan, walaupun tudung nya memang kedebabom tahap putera puteri punya cantik tapi hakak mampu tengok ja.

So tetiap hari hakak nie kalau nak pi mana -mana pun mesti ada dua tudung ja. Wide shawl & tudung bawal. 

Kalau zaman masa hakak sekolah menengah dulu-dulu, tudung bawal nie memang famous bak nazim othman kena interview ngan melody, panas sokmo... Style tudung bawal time tuh selimpang kiri kanan lepas tuh buat simpul siput.. Sangat simple uolls. 

Time dulu tuh tudung bawal harganya mahal bapak ok... Hakak ingat lagi mak hakak beli tudung bawal yang ada batu, rm 50 satu, mak hakak guna sampai 3 tahun tudung tuh, dari jauh batu dia bersinar kena mata boleh buta k. Alaaaa, sekarang  nie tudung bawal dah makin murah,tak macam dulu2...

Sepanjang dok berleter panjang nie baru lah hakak nak kongsi kan entry hakak kali nie dengan 3 4  style TUDUNG BAWAL TERKINI yang hampa rasa "lah tudung bawal nie untuk makcik makcik punya  ja k" , sorry nok, sekarang nie tudung bawal dah boleh dipelbagaikan style nya. Ko tengok datin juma tuh pakai tudung bawal lagi cantik dari pakai tudung ada berlian 400 karettt..


#Style 1
 

#Style 2
#Style 3
#Style 4


Sekarang hampa decide lah mana satu style yang hampa nak try, style macam shila hamzah pun ada jugak, cuma hakak ja malas carik..

Hakak kalau tak sempat sangat, hakaK buat je style no 4 tuh, senang gila babas. Cucu sedara hakak pun reti pakai cam gituh..Hakak suka style no 2 tuh tapi xpandai lak nak bikin, no 1 malas nak komen...

Alaaa, hampa buka ja video-video tutorial  yang hijabista dok hupload tuh kalau tak reti nak buat

Selamat mencuba!




15 comments:

sinuha said...

Style no. 2 tu lawa. Tak sangka tu bawal sebab nampak macam selendang. :)

Nadratul Syazwana said...

Pernah try style 2 and 4 je hahaha yang lain cam tak suka hehe

Nur Inani said...

samalahh kitaa. kalau pakai tudung instant rasa macam dah tuaa. hahaha :P

suhailah hamid said...

Sue pki tudung instant sejak ada anak2. Shawl pki shawl instant jugak. Ada anak ni x dan dah nk adjust pin bagai...

Cik Fafa said...

haha. sama la, pi kerja dan pakai pelembab muka ja. bedak ka foundation ka tak dan pun nak sapu.
kalau pakai tudung instant pun saya nampak tua jugak. tu yang lebih suka wide shawl dengan bawal.
betoi, dulu beli tudung bawal batu tu rm45 ke atas jugak.
tapi gaya tudung bawal yang saya paling suka gaya ainan tasneem yang jenis pin kat tepi kepala tu. dok setia dengan gaya tu ja la. haha

Sabrina SA said...

hehe macam2 sekarang ni kak... sekarang ni, ina suka pakai yg style number 4.. macam yg akak cakap, senang gituuu kan. tapi dalam hati ni, ada jugak teringin nak cuba style number 1 & 2.. macam comel je hehe ^^

Sharifah Syahirah said...

setuju 100% hakak oii. saya memang penggemar tudung bawal, tapi style pakai duapulohempatjam style sama je. Bosan sangat, nak ngurat saya pun takut. kikiki nanti boleh ler saya apply style tudung macam hakak bagi ni. mesti meletopsss kann.

Cik_Shiqah said...

serius tak pandai buat tudung lilit2 walaupun guna tudung bawal. selalu pakai style rama-rama je. hehehehe :D

Dunia Zumal said...

Semua tu nampak cantik gak...

Aqilah Azmi said...

wahh qila reti last sekali je acane tu kikiki

Sara Liyana said...

nad : cena nak buat style no 2 tuh?? hihi

Sara Liyana said...

style rama2 tuh cena.. hakak tak ley tangkap lagi ... kuang3

h- Zinnirah said...

no 3 tu... hehe... tobat xnak cuba. tudung paridah tu buat cuci mata ja.

"oh wow.."
"oh so cantekk!"
"oh colourful."

5 saat..

oh, tudung endon hitam jugak yg disarung.

nana liena said...

hehehe.. kalau pakai tudung bawal selesa,sbb dia cantik terletak..tu yg keluar stail ala-ala shawl ja sbb ada yg muka tak susai pakai shawl..nampak bolat

Artie Natasha said...

Bawal tetap evergreen.. buatlah camna sekalipun design tudung nih. Itu sebab di butik akak tudung bawal tidak pernah lekang stok sebab permintaannya sangat tinggi...

Post a Comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah