22 Apr 2019

8 filem hindi wajib tonton @ 8 hindi movies must watch

sesambil dok menketedarah cikedis & melayan cerita hindustan nie, aku rasa ter rajin nak hupdate blog.Dulu lepas aku berhenti kerja & tengah pregnant, sehari 3kali aku tengok cerita hindustan. Almaklumlah duduk sorang kan time tuh. Nak buat apa lagi.  Suami aku tiap-tiap hari download cerita hindustan dok bagi bini jamu mata.. Pelakon depa lanie pergh handsome weh. Cukup kot dok minat salman khan, shah rukh khan, aamir khan, banyak dah sekarang yang mantoppp , berlakon pun power.

Aku memang minat gila dengan Ranbir Kapoor, Anushka Sharma, Deepika Padukone,  Irrfan Khan & Nawazuddin Siddiqui. Depa nie berlakon memang power. Irrfan & Nawazuddin nie ibarat macam Azhan Rahi, Beto lah gaya berlakon. Muka tuh ada lah sikit tapi tak ley lawan prince charming, tapi dia punya berlakon tuh. Pergh. melambung aku puji.

 jommm aku share cerita yang aku paling suka layan..

1. Ae dil hai mushkil



yang nie memang cerita feberet forever aku. dah lebih dari 10kali aku ulang tengok. sedih weh. cerita pasal kawan baik nih.  Ayan Sanger (Ranbir Kapoor) & Alizeh Khan (Anushka Sharma) depa jadi kawan baik. = depa (mereka @ dorang)

Alizeh nie kecewa dengan boyfriend lama dia, masa alizeh pi bercuti dengan Ayan, dia terjumpa balik kekasih lama dia. Walaupun Ayan suka kan Alizeh, tapi dia tetap anggap Ayan nie kawan dia. lepas Alizeh dah kahwin dengan boyprenn lama dia, depa 2 pun lost contact & jumpa balik masa Alizeh dah kena cancer. Walaupun macam-macam Ayan buat untuk dapatkan Alizeh, dia tetap sama, masih anggap Ayan nie kawan dia dan akhirnyaaaaaaaaaaaaaaa.... hhurmmm. tengok lah sendiri.
                       

2. Padman


cerita nie bermula dengan perkahwinan Lakshmikant "Laxmi" ( Akshay Kumar) & Gayatri ( Radhika Apte). macam  orang dulu-dulu kalau susah nak beli pad @ tak mampu depa akan pakai kain bagi gantikan pad. macam mana aku tau???Aku teka ja. hahhaha.So bermula lah liku-liku Laxmi nie mencipta pad untuk bini dia. walaupun kena kecam dengan onty oncle onian Laxmi tetap nak buat benda alah tuh kat bini dia. cerita nie memang aku bagi 5/5* weh. jangan hampa tak tau yang cerita nie base on real story hocceyyyy. ko mampuuuuu buat pad??????hahaha


3. Parmanu the story of pokhran





Parmanu nie pun base on real story jugak. tapi bagi aku plot cerita dia memang best tapi tak tau kenapa di tengah2 jalan cerita tuh aku boleh pi mandi, makan blabla. aku kalau hilang fokus tuh paham-paham jala. sampai nak ending tuh aku macam Wowwww. tak sangka India mampu buat macam nie, depa nie nak buat ujian nuklear, tapi dilarang & dipantau keras oleh Amerika.
hampa kena tengok sendiri macam mana depa buat ujian nuklear tuh secara tersembunyi.

4. Sarkar


 Singam nie plak kalau time election dulu depa tayang kat tibi, sahih berapi juboq tengok weh. silap-silap mati pi setengah terkejut tengok.. ahhahaha. dak lah. tak mampuih aih kalau tengok.
ok cerita dia nie lebih kurang macam nie lah. Si lelaki dalam gambar atas nie balik dari US untuk pangkah kertas undi sebab election lah apa lagi. Last-last undi dia tuh dah ada orang pi pangkah dah. So dia nie macam bengang lah sistem korupsi negara dia. So hampa kena tengok lah apa dia buat. walaupun tak logik tetap ku layan jugak cita tamil. hiihiihih

5. Pari




cerita nie bagi aku lain macam sikit lah plot cerita dia. tak logik tapi tetap nak tengok. cerita seram tapi bukan cerita hantu juon, kuntilanak, punti, hantu kopek whatshoever tuhh. 
Rukhsana (Anushka Sharma), adalah anak perempuan seorang wanita Bangladesh yang menjadi mangsa ritual oleh Auladhchakra, lebih kurang macam golongan hat dok puja jin. mak dia nie kena rogol dengan jin appred, Rukhsana nie sorang pari. Pari yang cantik tapiiiii menyeramkan weh. Dia ada jumpa seorang manusia biasa yang bernama lelaki ye bukan darai tua , then jatuh cinta. Pari pun jatuh cinta dengan lelaki weh. jangan hampa dok pi jadi songsang pulak. nak tau kisah lebih lanjut wajib tengok!

6.Uri: The Surgical Strike



cerita nie aku nak cerita balik kat hampa pun susah. tak reti eden nak terjemahkan. yang pasti memang best lah tengok depa dok pi buat serang hendap. lebih kurang macam askar india pi tumpaskan orang pakistan yang jahat ka apa tah. filem nie 3kali aku usaha nak tengok bagi habis. sebab anak aku dok teriak, sat -sat dia teriak lagi. sebab best tuh aku usaha bagi habis jugak.
teriak= menangis

7. Talvar



ha yang nie lah Irrfan Khan yang aku minat sangat tuh. walaupun muka kelat-kelat manis bijik pearl tea live tetap menjadi pojaaan hatiku.

cerita nie pun dari real story pembunuhan yang memang tragis gila. hampa boleh klik Noida double murder untuk baca kes yang sebenar..

cerita nie di adaptasi dari kisah pembunuhan Noida yang tak salah aku tak dak jalan penyelesaian. Rasa nak marah, nak maki weh. macam mana mak pak dia nak hadap kes nie. walaupun cerita nie dah basi tapi tetap kena tengok.



8. Yeh Jawaani Hey Dewaani



cerita ni memang cliche.. bab percintaan gituhhhhh... tapi tak da lah plot cerita pasal kahwin kontrak, terpaksa kahwin, anak owner syarikat airlines, ayah tan sri, semua tuh tak dak hakaak cakap kat uolls. cerita ni hakak repeat 5x & lagu dia siap boleh nyanyi lagi. best ke tak cerita nie. sebab best lah hakak repeat 5x tuh. Haaaammmpaaa nie pun...



sebenaqnya banyak lagi cerita yang best- best boleh layan. tapi kalau aku senarai pakai tak lena kedarah dah lah aku dok type. hampa kalau nak layan cita hindustan tapi tak tau mana best boleh lah follow ig aku nur_sara91.

Owh satu lagi sebelum lupa, suami aku selalunya download movie dekat layar kaca 21 & telegram 


23 comments:

Vitamin Syaza (VS) said...

Assalamualaikum salam perkenalan Sara Zuliana :)

Saya Syaza. Syaza follow Sara ya~ :)

Jemput BW ke blog Syaza.

anamizu said...

hai akak sara. TQ bw kat blog kite. wahh kite ni pun suke tgk citer hindustan jugak. eh mcm nak kena tgk je Pari tu tapi alaaa mcm seram je =P

Nieyla Nadia said...

cuka juga tgk filem hindustan ni

Warisan Petani said...

Wah peminat filem hindi nampaknya.

ray said...

ok there's a few yg menarik i might wanna watch. thnk you

AisNy said...

Teman lebih prefer bollywood dari movie melayu...

Cik Jaja said...

http://jajakaktus.blogspot.com/2019/04/phuket-hotels-yang-awesome.html?m=0Satu pun jaja xpena tgk, hehe thanks sara suggestkan😊

ANDAIANNYA said...

Memang best...sy pun peminat cerita tamil & hindustan..Dah tengok ke cerita manikarnika permaisuri jhansi...best filem tu

Tangan Gebu said...

Menarik. Jarang tgok filem hindi. tapi ada genre thriller boleh masuk list ni.

YEASLMN said...

Mcm best suma cite2 ni. Hehe

Eyqa Zaque said...

boleh pulak terhibur sendiri masa baca. hehehe. nais review kak

The Hundred Pages | Eyqa Zq

Cik Ash said...

Lama x layan hindi.. Tq kongsi boleh layan nanti hihihi

Atikah Tahir said...

Haii kak... baca review akk saya terus p download.. kebetulan memang tengah dok cari cite nak tengokk :D haha mekasih bagi idea :D

Ana Jingga said...

sekarang layan kat Tara HD je hehe :)

norhidana said...

lama nya tak layan filem hindustan baru, kdg tkt layan2 tak best... nyesal lak rasa hehhee...

sbb tu lbh pilih nengok cite industan lama2 je hehehe...

DinoHauz said...

Dalam semua movie ni ksarie pernah tengok Pari je. Banyak lagi movie nak kena tengok ni:)

Cik Suerin said...

Huiii kaki industan noo tuan blog ni, hihi..cheq layan juga laa kadang2, plan nak tengok Padman tapi tak tertengok lagi 😆

Nonton Movie said...

Ikut koment :D

Mo Mirza said...

akhirnya ada orang yang betul2 suggest movie yang best. thanks kak.

عبده العمراوى said...


شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف شقق بالاحساء

sesila putri said...

Nonton Film BOKEP Lengkap Nya Klik disini ↓↓↓↓↓↓

VIDEO BOKEP
BOKEP INDONESIA VIRAL 2020
BOKEP BARAT TERBARU
BOKEP THAILAN TER HOT
BOKEP ASIAN TERLENGKAP
BOKEP KOREA TERUPDATE
HENTAI TERBAIK
BOKEP JEPANG 2020 TERBAIK
FILM BOKEP TERLENGKAP DAN TERUPDATE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nonton Film FULL SUBTITLE INDONESIA, Download Film Sub Indonesia, Film INDOXXI, Dan Drama Korea Terupdate Nya Klik disini ↓↓↓↓↓↓



LK21
STUDIOFILM21
DRAKOR
INDOXXI
BIOSKOP KEREN
FILMAPIK
INDOXX1
ANIME

Jangan Lupa Klik Link Di Atas Ya Kak ^^

Unknown said...

Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Scratch here to find your hidden name meaning …████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

LONTONG BETUTU said...

Kumpulan Film Bokep Dan Bokep terbaru 2020 ( DIENTOT.SITE )
DIENTOT.SITE
MELAYANI KAKEK BEJAT

BOKEP OJOL

DIJUAL OLEH SUAMI

JADI BAHAN TARUHAN

NONTON FILM TERBARU INDOXXI

Post a comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah