15 Apr 2019

resepi nasi goreng tomyam sedap

hai hampa

harini first time aku nak tulis resepi simple kat dalam blog nie

habaq siap-siap lah kualiti gambar memang hauk sangat, sebab aku bukan photographer tapi rasa nasi goreng nie boleh jamin shedap hokeyyy.... tapi tak da lah sedap yang boleh rasa nak naik pi bulan nuh. hampa nie pun. 

laki aku  cakap kalau dia makan tak habis tuh maknanya ta sedap. dah habis sepinggan tuh sedap lah...

resepi nasi goreng tomyam nie tak ada lah simple tapi tak da lah senang sangat kan. sedang-sedang ja pun. pejam sebelah mata pun confirm boleh buat. kalau pejam dua dua bijik mata, confirm rentung.

Bahan-bahan

  • udang, sotong, *** terpulang untuk masukkan bahan mentah apa pun
  • akar ketumbar * blend
  • 6 biji cili padi* blend
  • 2biji bawang merah,*blend
  • bawang putih * blend
  • nasi 
  • telur
  • daun limau purut
  • serai
  • pes tomyam

Cara-cara

1. gorengkan dahulu udang dan sotong.apabila udang dan sotong  separuh masak kemudian angkat ke dalam bekas berasingan.

2. tumiskan bahan blend+ pes tomyam+ serai+ daun limau purut ke dalam minyak goreng udang tadi 
3. selepas bahan tumis sudah garing, pecahkan telur ke dalam kuali, tunggu sehingga garing dan masukkan nasi , udang dan garam sesucukup rasa.

4. siap dan selamat mencuba... 




nasi goreng tomyam simple

6 comments:

عبده العمراوى said...


شركة تسليك مجارى بالاحساء
شركة مكافحة النمل الابيض بالاحساء

sesila putri said...

Nonton Film BOKEP Lengkap Nya Klik disini ↓↓↓↓↓↓

VIDEO BOKEP
BOKEP INDONESIA VIRAL 2020
BOKEP BARAT TERBARU
BOKEP THAILAN TER HOT
BOKEP ASIAN TERLENGKAP
BOKEP KOREA TERUPDATE
HENTAI TERBAIK
BOKEP JEPANG 2020 TERBAIK
FILM BOKEP TERLENGKAP DAN TERUPDATE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nonton Film FULL SUBTITLE INDONESIA, Download Film Sub Indonesia, Film INDOXXI, Dan Drama Korea Terupdate Nya Klik disini ↓↓↓↓↓↓



LK21
STUDIOFILM21
DRAKOR
INDOXXI
BIOSKOP KEREN
FILMAPIK
INDOXX1
ANIME

Jangan Lupa Klik Link Di Atas Ya Kak ^^

Unknown said...

Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Scratch here to find your hidden name meaning …████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

INDOXXI said...

BOKEP VIRAL

BOKEP INDO

BOKEP JEPANG

BOKEP BARAT

BOKEP ASIA

MIMPIBASAH.NET

MIMPI BASAH

LONTONG BETUTU said...

Kumpulan Film Bokep Dan Bokep terbaru 2020 ( DIENTOT.SITE )
DIENTOT.SITE
MELAYANI KAKEK BEJAT

BOKEP OJOL

DIJUAL OLEH SUAMI

JADI BAHAN TARUHAN

NONTON FILM TERBARU INDOXXI

Gwen168 said...

Link BOKEP Terbaru 2020

VIDEO BOKEP
BOKEP INDONESIA
BOKEP BARAT
BOKEP ASIAN
BOKEP JEPANG
FILM BOKEP TERLENGKAP DAN TERUPDATE

Post a comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah