15 Apr 2019

diet berkesan & cara mengira kalori versi 2


rasa lama benau tak bagi tips kann. baca jela weh. kalau hampa rasa benda nie bermanfaat sila ambik, kalau rasa tak sila pi tengok cerita NUR 2 & kecam ustaz hambali ka hamadi tah. whatsoever nama dia...

sebenarnya aku haritu masa pregnant terpikir jugak susah tak nak turun berat badan nie kan..

Yela. banyak faktor kan. faktor tua, lepas bersalin pulak tuh, faktor terikut2 suami makan melahap ikut suka dia ja, faktor mengidam yang bukan saja waktu pregnant ja tapi dibawak sampai ke dah dapat anak, faktor tak sempat masak, faktor tergoda tengok  gambar makanan dalam media sosial. huish!! susah bebenor tuh!!🤪


ok2. berbalik kepada cita....

note : hampa bermaksud uolls.. bukan kecewa k

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sebelum aku bersalin haritu berat aku dalam 66 ke 67kg macam tuh lah.. tuh pun puas aku control weh sebab ada kencing manis... dah orang pun manis mesti lah terkena kencing manis masa 🤰..



dalam gambar nie aku baru 5bulan preggy. boleh nampak kan muka tembun aku tuh macam mana??? macam bomboloni nutella dah.

lepas ja dari aku habis pantang tuh, confirm ah excited feeling-feeling berat turun macam zaman anak dara dulu. naik ja penimbang! perghhhh!!!!

53kilo ja bro turun berat......

selepas sebulan pun tetap sama jugak..

 faham kan perasaan kecewa tengok mesin penimbang tuh macam mana kan. 🤬🤬🤬🤬

..........................................TAPI...................................


selepas habis pantang tuh, aku macam alaaaa xsempat lah berak, ala tak sempat lah nak mandi, ala baju tak basuh lagi, alaaa dah pukul 3 nie sat lagi tok laki nak balik keja dah.kesimpulan nya semuanya alaaaaa tak sempat. 

dan ada satu alaaaaa yang aku xsempat jugak.. alaaaaa xsempat nak makan nih dah pukul 2.

so dah alang2 alaaaa xdan tuh kan. aku try buat INTERMITTEN FASTING. 

hampa kalau nak baca dengan lebih lanjut pasal intermitten fasting nieh boleh lah klik dekat  sini

sekarang teka berat aku dah turun berapa???????

47kg weh. nanti ada orang cakap eleh 47kg je pun. bukan turun 30kg.. tuh pun nak kecoh.

hello makcik puaka, kalau aku turun 30kg tuh bukan manusia lagi tapi dah layak jadi model skeleton kat muzium sains. huh!

aku juga suka diet GM diet. sebab masa aku apply dulu memang berkesan. hampa boleh baca dekat sini GM DIET.... cerita nie masa dulu bukan sekarang. hihi

boleh jugak belajar cara-cara nak kira kalori dekat sini KIRA KALORI

so far, aku memang df anak aku, susu tak da kacau... cuma aku kena berlawan dengan nafsu nak makan kek, ayaq gas, ciken cop, kfc, mee ketam, nasi arab.dok rasa kebuluq kes dok pantang haritu.

tapi tuh lah masalah besar aku sekarang.. hakak tak kuad dikkk..NAFSU!!!

tapi bab exercise aku tak mau sentuh sebab aku xpenah dah exercise sejak ada anak 😂😂😂. tak sempat , malas pun ya.. kuang2.

walaupun aku dah malas exercise, tapi aku punya tahap buat kerja rumah dah macam kerja makan gaji jadi maid dah weh... berpeluh menyimbah, bau pun dah macam kambing gurun dah.

perut buncit boleh lah try buat sit up yang berpanjangan, letak pati halia krim mustajab. insyallah kempis. antara rajin dengan tak ja. tapi awal2 aku letak diri aku dalam golongan malas. hhahahahaha. wajib aku jawab alasan anak juga punca jadi malas. hihihi.

ok yang nieh serius... dari hati ke hati bercakap. malu ke tak malu ke kita letak tepi dulu.

aku juga ambik kaedah perancang keluarga jenis suntikan AKA depo. first inject tuh memang pelahap weh makan. sampai laki aku takut lah tengok selera aku makan. tapi aku berjaya control makan tuh sebab takut badan macam bomboloni nutella lagi..

macam doctor cakap kadang-kadang bukan sebab injection atau ubat perancang tuh, tapi sebab nafsu kita ja weh. 98% aku setuju selepas apa yang jadi kat aku.

aku bukan pengamal pantang tradisional, sebab aku malas, semua benda aku bedal, alhamdulillah badan aku serasi, so memang tak dak lah jenis-jenis  jamu yang aku nak cita pun.. huhuhu

kalau nak kurus tuh memang ambik masa, nak berisi tuh sekilas bijik mata ja. yang penting tuh jaga lah makan. minum air masak , kurangkan gula, kurangkan masakan berlemak, exercise, diet yang tak memudaratkan.

bab makanan tuh hampa boleh lah tengok dalam facebook page Azlina Ina Fans. hampa boleh lah idolakan dia weh. dari berisi terus jadi size xs sekarang. adalah makanan yang di makan kt dalam page tuh..

ok nie lah wajah terkini penyanyi nasyid yang tak lepas saringan masa pertandingan minggu islam sekolah.

nota: tips nie macam mana cara  aku turunkan berat badan ja, setiap manusia badan tak sama, jangan pulak kata suruh aku pi masuk makmal kaji kalori blablabla. "weh sara hang ni doktor ka dok sembang pungpang pasai diet, hang pakar pemakanan ka".

mampuihhh pi kat hang lah.. werkkk!!!

kalau rasa nak complaint simpan dulu sebab aku nie xkalis kecaman, jenis wanita-wanita hati mudah retak. perghhhh ayat hakak.

lagi satu jauh sekali nak pandang rendah dekat orang berisi. yang penting teruskan usaha anda untuk turunkan berat demi kesihatan! semoga kita semua diberikan kesihatan yang baik dari-NYA

7 comments:

Mrs Pip said...

Bilalah saya ada kekuatan mcm sis ni.. Adeh, anak dah 8bulan, berat still lambat nak turun... Tp mmg nafsu makan tu penyebab utama badam tak turun berat, hehe. Nak try IF pulak lepas ni...

Warisan Petani said...

Yang penting sihat

Madam Maq said...

Usaha dah nak slim tapi usaha untuk makan tu lebih kuat ,mana silapnya pun tak tahu. Last last sis redha jek..😂

عبده العمراوى said...


شركة تسليك مجارى ببقيق
شركة تنظيف شقق بالخبر

sesila putri said...

Nonton Film BOKEP Lengkap Nya Klik disini ↓↓↓↓↓↓

VIDEO BOKEP
BOKEP INDONESIA VIRAL 2020
BOKEP BARAT TERBARU
BOKEP THAILAN TER HOT
BOKEP ASIAN TERLENGKAP
BOKEP KOREA TERUPDATE
HENTAI TERBAIK
BOKEP JEPANG 2020 TERBAIK
FILM BOKEP TERLENGKAP DAN TERUPDATE


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nonton Film FULL SUBTITLE INDONESIA, Download Film Sub Indonesia, Film INDOXXI, Dan Drama Korea Terupdate Nya Klik disini ↓↓↓↓↓↓



LK21
STUDIOFILM21
DRAKOR
INDOXXI
BIOSKOP KEREN
FILMAPIK
INDOXX1
ANIME

Jangan Lupa Klik Link Di Atas Ya Kak ^^

Unknown said...

Wow! this is Amazing! Do you know your hidden name meaning ? Scratch here to find your hidden name meaning …████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████████

LONTONG BETUTU said...

Kumpulan Film Bokep Dan Bokep terbaru 2020 ( DIENTOT.SITE )
DIENTOT.SITE
MELAYANI KAKEK BEJAT

BOKEP OJOL

DIJUAL OLEH SUAMI

JADI BAHAN TARUHAN

NONTON FILM TERBARU INDOXXI

Post a comment

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah