14 Apr 2014

Marketing Yang Teruk

Salam

Tiba-tiba ja rasa nak marah. Tadi sebelum nak type panjang2 ni ta dak pun nak hangin. Bila dah menaip mula nak jadi bekeng..

Aku nie jenis cepat cair, kena paksa sikit dah cair, sebenarnya bukan cair kot, tapi penakut, takut kena maki, kena jeling, owh aku paling benci perempuan jeling pompuan. Macam haram hokey.

Aku selalu window shopping,almaklumlah duit ta dak , tengok barang pun jadi lah.  Tapi aku lah paling kesian. Trauma manjang. Nak tengok barang ta penah berani nak masuk kedai, tengok sipi2 ja.

Kalau ada duit selambak baru berani keluar masuk kedai. 

Dulu aku pernah dipaksa beli barang yang aku tengok tak danya sapa kenan nak beli. Kena paksa jugak beli. Manusia yang bernama sara, tak kan penah berani cakap TIDAK.... Kasihan nya aku.

Dan benda paling aku benci bila aku baru masuk kedai, orang dah ikut belakang bontot hang, aku baru masuk ok, memang privasi kelaut. Kalau rasa nak beli kami panggil ja, tak payah ikut kami sampai nak beralih belakang pun tak boleh. 

Blacklist nama kedai !

Kadang-kadang ada orang jual barang, aku tak sempat kata nak, otak baru loading pikir sama ada nak beli ka  dak, tapi tangan 2 dah siap ambik plastic masuk barang, whatthehek??? 

Blacklist nama kedai !!

Kasihan nya aku, manusia yang tak pandai cakap TIDAK.

Hari tuh aku pi Kelantan, aku baru nak tengok ja baju kat Pasar, bawak keluar habis design, habis kalau dah tak kenan, paksa jugak beli, pecah telur lah, pecah gelas la. Sanggup suruh pi atm ambik duit kalau duit tak cukup.

Aku yang pecah kepala....

Blacklist muka kakak tu!

Aku pernah masuk kedai makan, tapi nak minum ja, makan xmau
Amboi dia tarik muka ngan aku. Hang ingat aku suka tengok muka hang.. Kalau hang masuk restoren, tak boleh minum ja, kena makan sekali. Apa2 jalah.

Blacklist restoren tu

Aku pun pernah beli online, baru tanya harga, "kak nak ke kak, nanti bank in ke dalam acc", aku baru tanya harga, lepas tuh paksa aku bank in duit, niat hati memang nak sangat block dia, kebetulan aku kena outstation,tak dapat online, sekali online , ada 5 inbox suruh bank in duit. siap update status sebab orang tak mau beli.

Oh! Blacklist nama facebook.


Aku pun tak faham sekarang, kalau tak ikut bontot, tak paksa beli, tak tarik muka masam, kalau kita dah berkenan tetap kita beli, kalau tak beli hari nie esok, esok lusa boleh beli lagi..

Aku rasa.................


Marketing zaman purba lagi baik.

# saya jual ubat tinggi, saya jual gigi ronjong, saya jual kaki gajah,saya harap tolong beli #
 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah