31 May 2014

Fasa Menjadi Berisi



Sesejak menyepi dari dok buat bising nie, rasa qindu bak hang kat blog kura nie.

Lama aih mak enon tak type panjang-panjang.

Masih ingat lagi entry dahku yang bertajuk UBAT KURUS BERKESAN.PELRU KE?

Nasfu makan 2 3 bulan nie dah mencapai tahap maksima. 

Tuari aku sibuk pesan kat dalam blog jaga makan, jangan makan roti canai, nasi lemak bagai, tapi alih-alih aku yang pelahap semua tuh.

Sungguh harem...

Tiap-tiap hari tengok cermin, pusing kiri kanan..

Ok.. kurus lagi ah

3 4 bulan lepas rajin sangat orang gatai mulut dok tegur.

" Eh pipi hang.. kueh pau" 

Ok fine.. memang hare.

" Wei paha hang, awat macam ayam "

Ok fine.. memang hare

" Ada double chin kat gambar hang"

Ok fine.. memang hare

Bila tanya mak, saya kurus ke tak. Dia marah plak. Dia kata aku nak jadi macam replika  tengkorak kat makmal sains nu...

Tanya pun salah.

Baru-baru nie baru sedaqqq badan koi naik.

Timbang berat , rasa macam nak pitam tengok KG.

Dah la pendek macam ayam katek, badan plak macam ayam bandar..

Selama nie aku tau apa 2 diet, tapi diet sihat kelaut.

Cara kira kalori pun hare tak tau

makanan apa sihat tak sihat aku bedai semacam.

Lani tahwan dah la...

Baru nak kira berapa kalori kena ambik setiap hari.

Ambik hang...

Tidoq tak lena badan berisi...


Perempuan memang alergik bab-bab berisi dengan jerawat..

Hampa yang tak tau macam mana perasaan perempuan dok senyap nah.
*** jenis diet dan senaman di next entry

 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah