29 Oct 2014

Gila Main Game

Hakak sebelum2 nie memang jiwa raga ku serahkan kepada game, sampai kepagi hakak mengadap game, kadang-kadang tuh main game  sampai subuh, semayang semua terus pi kelas...  Mata tak yah cakap lah.... Hitam sampai keharini...

Kawan hakak sorang tuh main game sampai keyboard hurup semua tecabut, hakak tanya dia "hang buat natang la kat keyboard hang sampai tercabut" Kawan hakak cakap dia marah sebab kalah game. Musykil hakak...

Sebelum nie mak hakak beli set ps2 untuk kami adik beradik. hakak dengan adik-adik tahap cilakak punya addict dengan game sampai makan pun depan tv sambil tekan-tekan remote control game...

Masa tuh hakak ada boyfriend, hakak jadi macam rimas sangat , hakak nie dah lah sibuk main game , masa tuh lah jugak sibuk nak merajuk sebab hakak buat endah tak endah...

Kegilaan hakak tahap gila babi dah punya nak main game sampai hakak suruh ex boyfriend hakak berambus. Ada hakak kisah.....

Abang hakak pun sebab gila main fifa sampai putus cinta dengan gilpren lama dia, nasib ada gilpren baru , sebulan lebih lagi nak kawin, kalau ikut-ikut permerhatian hakak tahap nazak jugak lepas dia putus cinta tuari.. Mana tak nazak nya, hari nie merempit dengan perempuan lain, esok dengan perempuan lain, lusa dengan orang lain, nak cakap hansem sudah semestinya tak, stock muka cam meran pekida ja. Meran meran...

Lepas hakak sambung belajar , hakak dah tak ley terpacak depean tibi macam selalu, sedih benau hakak sampai dibawak-bawak masuk dalam mimpi.

Hakak ingat hakak boleh berenti lah dari penyakit main game nie, tapi cilakak rupanya housemate hakak pun kaki layan game, cuma kami tak layan lah fifa tuh...

Hakak dari lepas balik kelas terus buka game main sampai lewat malam, kawan hakak sanggup tak shutdown computer semata-mata nak kumpul coin tuk game plants vs zombie...Dalam rumah tuh kami masing-masing fight tuk habiskan level game tuh...

Lepas habis level game plants vs game tuh hakak ingat demam game nie akan habis rupanya dak2 rumah hakak nie donload game baru plak, game babi angry bird pulak, masing-masing fight tuk habis level..

Setiap kali game dah habis level mesti dak2 rumah hakak cari game baru, sampai lah hakak habis belajar, selama 3 tahun kami bertungkus lumus tuk main game, tak sia-sia kami berpenat lelah main game, hasil nya masing-masing graduate dengan CJPA yang cam tahik semua nya....

Sekarang zezaman game semua dah tak dak dh, last hakak lawan fifa kalah teruk ngan abang hakak kat kedai game pun 2 tahun lepas, cam babun hakak main, dah tak reti langsung..

Nasib baik hakak pakai handphone punggai anjing mampuih, kalau handphone canggih mau mak hakak mai azan kat tepi telinga baru sedaq dah subuh sebab kalut dok main game COC....


26 Oct 2014

Perempuan Jenis Berkira

Motif gambar?? Saja nak habaq 5 bulan lepas main subway dapat highscore.jenis tak dak keja..


...............Perempuan Jenis Berkira...................
Aku bukan nak kutuk-kutuk perempuan tapi hakikatnya perempuan selalu minta dikutuk-kutuk...

Tapi kadang2 perempuan nie bagus cuma yang tak bagus tuh ada lah jugak.

......................Perempuan......................

Perempuan nie ada satu sifat berkira tahap cilakak....

Aku pernah duduk hostel dulu, aku tau lah perempuan tahap berkira dan kedekut dia boleh capai tahap khizir...

Setengah ja ok bukan semua, sat lagi ada yang sentap2 plak, aku klassifikasi kan orang yang sentap tuh mesti kedekut tahap gaban.

............................Dekat hostel...........................

Aku ada kawan, dia nie sekor ja jenis berkira, kadang-kadang makanan sanggup tak beli, menumpang makan makanan orang lain lagi afdal dari beli sendiri...

Kadang-kadang keluar mana-mana, sanggup tunggu kawan-kawan beli air dulu baru dia minum, duit dia???? simpan rapat...

aku perati.. Ayat cliche dia mesti cam gini " nampak sedap,  mai sikit....", "mai sikit"..

Haritu dia nak basuh baju, lepastuh minta sabun kat aku, aku cam errrr sabun pun nak minta kat aku, dynamo kot, dah ar student, ingat murah nak beli dynamo.. Aku tengok dalam timba dia ada ja dynamo dia, pasepa nak minta sabun aku...

Aku tak dan cakap apa-apa terus dia ambik sabun aku, aku dah panas dah nie.... Dalam hati aku tak pa-takpa tunggu hang satg..

Aku pi goncang-goncang dynamo dia ada ja banyak, aku malas cakap banyak, aku ambik tapawe , sabun tuh aku tuang masuk dalam tapawe aku. settle... Berkira tahap khinzir sangat.

Tapi ikutkan aku pun dikira berkira lah kan.. argh dah nama pun perempuan.

...................................Kedai  Makan...........................

Perempuan nie memang jenis berkira dan terperinci dalam setiap hal.

Kalau kat kedai makan, jenis makan cam siakap tiga rasa, tomyam ka apa semua, sat lagi tak dan sampai makanan, calculator dah bawak keluar. kalau makan 3 orang, bahagi semua tuh 3. Kalau makan 10 orang bahagi harga makan sama rata. Kalau haraga makanan sorang kena bayar RM 3.15 sen. hampa kena bayar 15 sen tuh. 

Harap dak2 perempuan belanja memang tak ar...


..............................Homework.................................
Aku paling tak suka orang kedekut homework yang kita kena buat, kadang-kadang tuh kita cuma nak tengok contoh ja, tapi tak bagi kita tengok, takut kita tiru sebijik sejebon cam tuh, sangat haram jadah, dia pun copy wikipedia ja lepahtuh kedekut... Ada ok dak2 perempuan yang kedekut cam nie. Siye...Alasan nya mesti depa penat-penat buat kerja lepastuh kawan mai nak copy ja, penat tau dak study.. Hampa ingat rumusan algebra yang hampa belajar yang hampa copy apa semua tuh hampa yang cipta??? ilmu tuh tak ley kedekut.


......................................Hutang..............................
Masa aku awal sem dulu, kira belum dapat kawan baik lagi lah, aku dapat roomate yang aku tak tau nak cakap cena, makanan depa semua letak dalam almari baju, kadang-kadang mak bawak lauk kari ayam ka, depa buh dalam lemari baju, makan pun sorang-sorang, kedekut benau eh..

Lepas tuh aku nie jenis malas nak masak air, so aku selalu ah pi katt kioks isi ayaq 2kupang tuh, apa tah nama mesin tuh, yang ada gambar chef wan tuh, aku tak ingat, haritu aku lupa bawak duit, aku pun minta 2kupang kat kawan aku untuk isi ayaq, dok esok tuh aku tengok kat board dia, sara pinjam 2kupang, sipolan pinjam 5kupang.. hati aku haram aih 2kupang pun berkira, bukan boleh kaya tara bill gates pun..

Ada jugak kawan-kawan yang pinjam duit orang tapi tak reti bayar.

Ada kawan aku nie sebat duit aku 3ratus tapi janji nak bayar , sampai hari nie xbayar, wei mangkuk kalau hang baca blog aku nie aku cuma nak cakap "bila nak bagi balik duit aku, tunggu berulat nak baru nak bagi balik ka.. bodo piang hang nie" lol.muah hang sikit.


*** 2 kupang bersamaan 20sen.



.........................Conclusion......................................

Tak pernah aku jumpa dak2 perempuan share sabun mandi, colgate, spender, baju dalam bagai, tak pernah ok, ada tak yang share berus gigi???Tah sampai ikan paus bertelur pun tak jumpa... grrrr

Dak2 laki selalu cakap dak2 perempuan jenis berkira, memang ah perempuan berkira, makan nak free lepastuh sekali belanja nak kena belanja lagi, sebab tuh lah perempuan jadi berkira ok.

Pada aku lah, tak tau perempuan lain, kita nak beli satu satu benda tuh bukan senang, kadang-kadang kita rasa sayang sangat dengan barang yang kita ada, bila kita bagi pinjam lepastuh barang tuh rosak, jarang jumpa orang yang nak gantikan barang kita walaupun memang sah2 depa bagi rosak, yang jenis nie memang haram jadah..

Yang pasal kedekut tuh aku pun tak tau sepa.Mungkin depa rasa, ermm rasa duit perlu berjimat,lagipun barang keperluan perempuan banyak pada lelaki, perempuan kan terperinci, kadang-kadang kulit keluar jerawat banyak dah riuh sekampung, bulan2 kena beli bedak muka, lepas tuh deodorent lagi, laki kisah apa, baju kena topup jugak, dah nama cerewet, seminggu pi kelas kena tukar2 baju, sebab tuh lah orang berkira.... tah ar.. lagipun perempuan nie memang berkira tapi dia pemboros. Bila dah memboros bagai nak rak , mula lah duit nak makan tak dak...sebab tuh aku cakap dia pemboros kemudian baru jadi berkira... tak faham??? Ada hakak kisah

Tapi serius abang aku yang muka cam meran pekida tuh dengan adikberadik berkira cam haram lagi. Berkira gila dengan adik beradik. Adakah orang laki memang jenis berkira dengan adik beradik tapi dengan kawan ja tak????

Sekian terima kasih

25 Oct 2014

Jenis-Jenis Komen Di Media Sosial

Aku ada satu perangai tau... Suka baca masa tengah makan dengan melabur.. Aku rasa ada ramai jugak kot yang suka buat cam nie.. Beza dulu dengan sekarang nie, dulu baca buku @ majalah ,sekarang guna handphone..

Almaklumlah sekarang kan zaman anjakan paradigma, dunia di hujung jari ja, so time makan, time melabur, time beristinjak pun semua asyik pegang handphone ja...Kadang-kadang masa tengah stim dok melabur  aku perati banyak benau komen-komen yang rasa nak hampuk handphone, ada yang komen macam lahanat, ada yang komen lawak cam gampang, ada yang komen sweet2 gitu, ada yang komen cam wali google, macam-macam lagi lah... 

Kekadang tuh aku buka facebook ngan setegram, gambar tuh tengok sekali imbas ja  tapi bab-bab komen tuh kalau ada 1199 komen aku sanggup scroll sampai habis ,semata nak baca komen ja...


..........................................Komen-komen....................................................

Sini aku tunjuk kat hampa jenis-jenis komen dalam media sosial


1. Komen Penuh Ilmu Didada


kalau salah mohon betulkan aku.Da pesta tattoo lain ka selain pesta tattoo tentera darat??.. pertunjukkan tattoo tentera darat tuh salah ka? Shit





Ajarin aku ,apa message yang tapir nie nak sampai kan?? Puas otak aku berpikir, lagi sekali aku fikir, esok menetap di ward tampoi.





2. Komen berunsur politik

Orang beranak dalam kapal terbang pun salah newar ngan najib. Ok la komen kat bawah nie aku rasa dia melawak ja tapi banyak kali dah aku tengok , Mh17 jatuh pun salah kerajaan. fakyo










 3. Komen berunsur islamic

Kat facebook kan ada budak mana tah yang mak dia interprem sekali  masuk dalam video tuh, alaaa yang pandai cakap omputih tuh, serius aku masa umuq2 budak tuh, cakap pun lidah terbelit, dengar2 kata video budak tuh baca yassin pun ada, kat bawah nie ada gambar komen berbentuk islamic yang aku rasa depa nie jenis tak dan-dan nak sound orang..







Yang nie kes tudung... Ermmm cam na nak kupas dan ulas. Aku dulu subjek PI masa sekolah pun failed. tapi.tapi.tapi.. Kalau salah betulkan aku.. Bertudung biar dari hidayah allah ka?? Kalau cam tuh berjimak secara haram pun kena tunggu hidayah allah baru nak bertaubat ke??? Errr komen nie confuse ahh.. cam buasir otak plak..tettt.




4.Komen dia sorang ja pandai 

Macam aku penah cakap sebelum nie, Malaysia nie banyak pakar, banyak kaki kondem, semua orang bodo piang tapi depa ja reti buat tuh buat nie, tapi kat facebook jalah, kat luar haram, menega aiskrim Malaysia belum tentu dapat tarik customer.. Macam aku...









5. Komen selalu kutuk badan beruniform

Yang nie ada gak aku jumpa, dari setiap kes2 jenayah kat Malaysia nie semua orang tuduh badan beruniform nie xreti buat keja lah apa lah, dari kes Lahad Datu, kes culik, macam-macam kes lah, semua salah polis, ok kalau aku kat tempat mangsa pun aku marah, tapi tak kan semua benda nak salahkan polis.. tah la,, no komen, kang komen salah plak.. Kalau bapak aku polis mau emosi aku terganggu teruk tengok komen-komen cam nie. 









6. Komen Berani Mati

Jenis nie memang gila bapak berani mati komen kat tempat orang, tak kira dia tuh anak raja ka anak apa-apajalah kan semua berani.. Jenis nie ada yang komen lawak-lawak, ada yang komen sentap-sentap, pada aku lakan, jakun tuh aku selalu sebut kot, mangkuk ayun nie perkataan jakun pun kena pikir banyak kali nak tulih, paling berani jebon nie berani cakap bongok kat anak raja... Kalau dulu2 tah dah kena sontot juboq sampai mampus...






7. Komen lawak

Hampa mesti kalau buka facebook , mesti cari bahagian komen kan??? Aku paling suka baca komen, kadang2 komen cam haram jadah ja... Grrrr... Paling aku suka tengok komen kat KHK, page nie memang malas aku cakap banyak... 

Komen yang aku paling tak boleh blah, sila tengok gambar kat bawah nie, berani betui dia...








Banyak lagi jenis komen kat media sosial nie, salah satunya komen kaki ampu, kadang-kadang tuh aku tengok bijik mata tuh makeup macam alien, gaya mulut cam juboq ayam tapi ada lagi orang boleh cakap sooo cute macam princess barbie, khinzir betul cara komen ampu nie.. Tangkap gambar buat mulut cam juboq ayam comei?? Ok2 aku memang tak reti bab2 teknik tangkap gambar nie. Aku bukan reti bab-bab fesyen ngan teknik gambar nie..

Mohon jangan sentap-sentap na, kalau rasa nak sentap boleh pi blah atau pi.............

<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<
<

...Mampuih ...














22 Oct 2014

Perihal Ajinamoto

Hai.....

Walaupun den rasa dah terlambat den nak ucap selamat hari deepavali dekat kumarjit khan, arjit khan, kamala goshal, urmila motokar, karisma kapor dan lain-lain,walaupun terlambat den tetap nak ucap jugak...... 

............................................Selamat Hari Deepavali..................................................


Dalam gambar nie adik den yang den rasa cantik macam izara esyah............... tapi versi pondan, adik den yang baju merah tudung hitam, den ?? Den yang jantan belakang tuh.....

Semalam den jalan-jalan dengan adik den yang umur 19an tuh, den drop by sat dekat kedai beli barang nak buat jeruk epal hijo asam boi cili berapi ....

Adik den nie kalau bab memasak kadang-kadang ja rajin, banyak nya asyik menkedaroh pree ja. 

Semalam badi mana tah sampuk dia , rajin pulak jin nie nak  masak2, den ok lagi.. Den tengok dia beli kulit popia, sepanjang den hidup tak pernah lagi mak den ka, tok den ka, bapak den ka buat popia, den musykil dia nak buat apa dengan kulit popia tuh, den senyap ja mikio...

................................Situasi : Dalam Keta Nak Balik Rumah..................................

Adik Den : Woiii hang tau dak resepi popia kari yang mak cik selalu buat tuh.. Aku nak buat popia nestum ngan popia kari sat lagi.

Den : Sapa mak cik hang? Aku bukan mak cik hang, pi tanya dia la...

Adik Den : Haram aih.. Aku tanya leklok nie..

Den : Aku rasa dia guna serbuk kari blend dengan garam gula lepas tuh buh ajinamoto bagi banyak sikit..

Adik Den : Tudia, ajinamoto tuh tak baik tuk kesihatan, luruh rambut, botak pala..

Cilakak adik den nie sejak bila dia tau perihal ajinamoto nie. guwe pelik bangat..

Den: Dari kecik hang menkedaroh ajinomoto tuh baru harini hang kata tak baik tuk kesihatan.. Fakyou....

........ Conclusion......

Bapak den tuh anti sangat dengan ajinamoto tapi hakikatnya kat kedai tuh berlambat letak ajinamoto dalam makanan, sedap plak kan makan, balik rumah kalau dengar-dengar mak den sebut ajinamoto terus merajuk tak mau makan lepahtuh blah pi makan kat luar.. Adik den pun sama, anti sangat dengan ajinamoto... Memang ajinamoto tuh tak baik tuk kesihatan tapi kalau asyik makan luar ja, hari nie kat kepci, esok kat old town, lusa dekat blablablabla, memang tak dak guna ar.... Noktah.

20 Oct 2014

Kwang Soo Sertai Running Man Ke Malaysia November N!!

gambar sebat 


To be honest, aku bukan lah minah-minah yang suka sangat dengan kpop nie, yang aku kenal cuma dakdak running man ja.. Aku kalau tahap nak jadi geng-geng keria celup  memang tercicir jauh lah. Yang aku tau cuma susu pisang ja, kalau bahasa korea tolong jangan mai cakap depan aku, tolong jangan fanatic sangat dengan korea sampai tak mau cakap melayu, ada orang yang rasa serba serbi tau pasai korea, pantang nampak blogger pi korea,mula lah nak bagitau kata tempat tuh cantik tempat nie cantik, mula lah nak perbetui sebutan atau ejaan, padahai bukan penah pi korea pun, kadang-kadang rasa nak ludah pun ada.. Benci benci benci hokey.. Jujur nie

Dulu aku selalu jugak ah tengok episod-episod running man.. Sampai lah aku jadi meluat gila tengok running man, girafah aku kerja kalah ja, dah lah muka cam bongok ja, lepas tuh asyik kalah,sebab dia asyik kalah lah aku malas nak tengok dah running man...Kesian tengok muka dia macam bebodoh sangat.

Adik aku yang fanatic tahap cilakak dengan running man nie beriya-iya sangat nak book ticket pi tengok running man,nak beli ticket paling murah 199hinggit semata-mata nak pi tengok kwang soo, ya-ya ja nak pi tapi spender cap zon ria pun tak mampu beli, nie kan plak beli ticket running man.Puiiiii........

Aku pun heran apa lah sangat yang ada dengan running man tuh, nak eja princess pun tak qeti, nie kan plak nak cakap melayu, bayaq mahai-mahai ticket pun bila hampa pi bukan hampa paham depa cakap korea, melainkan memang hampa memang baka dari korea atau belajaq kat korea lah atau pun terlanggaq batu jatuh kelepiaq lepas tuh hilang ingatan tiba-tiba bole cakap korea....

Kalau sambil cakap ada sarikata tak pa lah jugak.. Bayar harga memahal tapi sepatah haram tak faham, baik tengok kat rumah ja, boleh gelak sampai terkincit jugak..

Alaaaa adik aku yang beria-ria sangat nak pi tengok sebab dalam facebook kan dah kecoh pengkianat tahap kronik tuh akan mai dengan haha, jiho, sokjin, jongkok.......Dia memang tahap gaban minat dekat kwang soo, siap buat wallpaper handphone lagi.. Sebab tuh ya-ya sangat nak beli ticket..

Mak aku pun dah terkena badi korea, masa aku tengah type entry nie aku perati ja adik-adik aku tengah tengok running man, ada satu suara sumbang di celah-celah adik aku, gelak sembunyi tanpa suara, ambik spec baru jelas. Omg!!! Kenapa mak aku dah join tengok running man..

Patut lah mak aku dok puji-puji ja jongkok tuh hansem,,,awat mak aku kui pelik.. Tolong lah mak..

Sat gi adalah dakdak fanatic korea berapi baca entry nie.... tolong jangan maki aku dalam bahasa korea...Jujur tuh menyakitkan...

Tapi jujurnya , aku lagi suka tengok running man dari tengok cita lawak bodoh tibi tiga... Running man best kotttt....Sumpah tak tipu....


............................................................Sayonaraaaaa.................................................................

Entry memang celaka , aku cuba-cuba jadi dakdak kpop....Harap kpop lovers yang tiap2 hari cakap korea kat Malaysia tak marah guwa....

18 Oct 2014

Channel Set Perfume Giveaway by Melangkau Garisan

http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/10/channel-set-perfume-giveaway-by.html
Click Sini



1 set miniture perfume CHANNEL  gred 5A akan  diberikan kepada pemenang yg paling bertuah

 20 orang peserta bertuah akan mendapat variety shawls!!

giveaway sampai 11.11.2014

Melelah tak tengok hadiah dia, lagipun syarat-syarat nak join tak dak lah susah mana pun, tengok-tengok baca-baca apa lagi, tekan new post, pakat ramai-ramai join giveaway by mg nie

Rumah Sewa Berhantu

Macam lahanat ja tajuk entry kali nie.. grrrrr..

Dulu hakak pernah sewa rumah taman kos rendah yang lama lebih kurang setahun setengah jugak lah..Dari hakak awal masuk rumah tuh sampai lah 2 3 bulan hakak nak keluar tak pernah lagi hakak kena kacau dengan hanttttt.uuuuuuu.. Hakak pun memang tak mau jumpa dengan hanttttt.... Mau terberak hakak lari tak cukup tanah kalau terjumpa..

Hakak nie spesis terkena  badi tak ley tidoq awai, senang kata insomnia separa kronik, almaklumlah student kan, sapa tak terkena insomnia nie macam susah nak caya sikit lah... Sampai lebam bijik mata pun hakak tak ley tidoq lagi...

Nak dijadikan cita , malam tuh hakak sorang ja tak ley tidoq, petang haritu hakak dah terbongkang tekoyak tidoq sampai ke asar,malam hari memang liat sangat bijik mata hakak nak pejam, kawan-kawan hakak nie dah berdengkuq macam lembu jantan dah... Pantang ada masa kerja nak membuta ja

Jam dah tunjuk satu lebih dah tapi bijik mata tak mau pejam, hakak nie tunggu masa ja nak tidoq tapi apakan daya tak ley nak tidoq, tiba2 hakak dengaq ada air dok mencurah-curah macam orang dok basuh benda, hakak dalam hati dok rasa gila ka apa jiran hakak nie lewat macam nie dok rajin basuh natang apa tak tau la.. Sebelum-sebelum nie pun hakak dok dengar bunyi air time-time lewat  ceni.. Cuma hakak pelik ja awat lah dia rajin sangat dok buka paip ayaq malam buta ceni......

Tiba-tiba bunyi ayaq tuh macam dok depan rumah hakak ja, hakak dah makin pelik, depan rumah hakak jugak dia nak mai curah ayaq... Boleh dak hang pi buat riuh depan rumah orang lain, rumah aku jugak dia nak mai buat huru hara....

Sumpah hakak tak tipu, masa hakak tengok kat syiling bilik tuh ada satu bayang-bayang hitam kecik, hakak tengok kawan hakak, sedap berdengkur sampai air liur basi menitik-nitik, hakak nie dah rasa macam-macam dah.Bunyi ayaq makin laju, hakak apa lagi, nak terkencing pun ada dah, hakak mula baca segala ayat, tapi bayang-bayang tuh makin besar, makin besar...

Hakak apa lagi diknonnnn..

Gelabah lah, bayang-bayang hitam tuh dah penuh syiling dah, lahanat betul hakak ingat bayang-bayang tuh dah berambus tapi makin besar pulak bayang hitam tuh..

Hakak tak cakap banyak,terus celapak pi terkam kawan hakak, lepas ja dia bangun terus bunyi air tuh hilang, bayang-bayang pun hilang... Celaka betul, penat hakak rasa nak terkincit, boleh benda tuh hilang, tak dan kawan hakak tengok... 

Hari-hari berikutnya dah tak dak bunyi air waktu lewat-lewat, tapi satu malam tuh kawan hakak terdengar lagi bunyi air , kami apa lagi mula lah nak tercirit.... Hakak dengan kawan-kawan tiap-tiap hari dok bilang hari nak nak keluar rumah, kalau ada pilihan, malam hakak kena kacau tuh lagi kami nak berambus dari rumah tuh.....tapi apakan daya rumah tuh ja yang kosong masa tuh....

Walaupun cuma nampak bayang-bayang tapi cukup buat hakak rasa nak meninggal..... Nasib baik sampai sekarang hakak masih hidup..... Sebelum kes rumah sewa nie, hakak penah duduk hostel, tiba-tiba satu malam tuh kat hostel, hakak dengar orang dok teriak, betul-betul depan tingkap meja study hakak,hakak pelik jugak, jin mana dok sedih sampai tak dan-dan nak teriak kat tingkap meja hakak,dia tak tau ka hakak dah susah hati dengar, jangan sampai hakak sekali join teriak dengan dia, bangun pagi tuh hakak cita kat kawan-kawan, rupanya bilik sebelah hakak pun ada dengar jugak..

Hakak mintak simpang lah nak dengar ka nak nampak benda-benda mistik ni... Cukup lah 2 kali hakak rasa nak pitam dengar benda-benda cam tuh...

Ending macam celaka........................

-Cerita benar-

17 Oct 2014

Internet Dah Ada

Syukur alhamdulilah akhirnya internet rumah aku dah elok balik, macam nak mampus aku paksa abang tuh mai rumah aku repair tiang tepon... kalau dia tak mai repair jugak petang tadi, aku dah berkira-kira nak pi buat rusuhan depan TM dah. Aku bukan boleh sangat kerja nak merusuh ja. macam tak kerja pulak kan..

Lepas nie boleh lah blogwalking balik macam dulu-dulu, blog aku nie dah lah sendu..

Sebenarnya banyak benda nak cakap, pasal tofik batisah lah, pasal orang melayu kita lah, pasal nazim othman lah, nak update nama peserta yang join segmen aku la, tapi dalam next entry..

Sekarang pun ayat aku dah macam tahik, kalau lagi banyak aku type lagi banyak tahik2 yang keluar... Malas aku nak tunjuk banyak2 kat hampa tahik-tahik yang akan keluar, merana tak sudah nanti..

Ya allah.....................

Mengantuk gila kot... Tak dapat habiskan dah ayat-ayat terakhir...

Kalau ada yang baca entry nie, mohon jangan dicerca ok, esok2 aku sambung lain...

Tak ley celik dah deyyyyyyyyyyy... 

Gagah type.. Gagah-gagah pun banyak jugak ayat terkeluar...

Selamat malam semua..

-Entry Bersambung-

14 Oct 2014

Seronok Ke Pakai Kereta???



Ada orang selalu cakap dekat hakak senang lah ada kereta sendiri, nak pi mana tak payah susah dah.Start enjin kereta terus pederaih pi mana nak pi.. Jangan pi jahanam sudah lahhh..

Sapa rasa syok ada kereta sendiri???

Hakak nie lepas kerja baru beli kereta sendiri, tuh pun sebab tak dak kenderaan nak ulang alik pi office, tempat hakak nie mau kematu juboq2 nak tunggu bus.Lrt rasa nya sampai kentut keluaq api pun tak tau ada ka dakg. Jangan tanya hakak kematu tuh apa...

Sebenarnya orang cuma nampak kita seronok ada kereta sendiri sebab boleh pi mana-mana senang, boleh bawak keta sendiri, orang tak tau kita nak kena melayan keta tuh macam mana. Banyak songeh ok, tapi kadang-kadang lah.......

Adik hakak tuh tergedik macam tenuk dah nak keta sendiri, hakak tanya dia" banyak duit pak hang, keja bahagian menteri mana".. Terus dia senyap..

Hakak  heran dia ingat bapak dia keja menteri pengangkutan kot sedap-sedap nak beli keta kat dia... Dia ingat beli keta guna duit jutaria... 

Ada keta memang la senang, tapi tiap2 bulan yang nak berkenyang lapaq orang yang beli  keta tuh lah..

Nak isi minyak untuk berulang alik lagi, kadang-kadang kawan ajak keluaq pi riki-riki boyfriend, kena buh minyak lagi, kalau dapat kawan hat jenis haram sikit, sekupang duit pun tak mau huluq buh minyak..

Kadang-kadang mai angin terhegeh2 keta nie memang buat sakit kepala, ada saja nak kena repair, sat lagi tayar botak, aircond tak sejuk, bateri mampuih, skru taya tercabut.

Mau tercabut waya otak dok pikiaq  mana nak cari duit nak repair keta..

Kalau servis kereta setahun sekali hakak la manusia paling bahagia sekali dik....

Sapa cakap ada keta sendiri seronok ha????

Malas nak cita...........

Lepas bayar insurans keta selalunya hakak makan maggie ja dikkkkkkkk..........

Tak seronok pun.........................

Sapa nak kereta yang cantik dari orang lain, yang minyak seap, murah dari kereta luaq negara, warna yang boleh lah tahan, yang penting start keta pun guna ibu jari ja sila click sini.... ** ayat pancing

13 Oct 2014

Ko Pondan Ek

Pagi tadi hakak sibuk nak update nama blogger untuk first segmen hakak yang sendu tuh. Hakak buka satu persatu nama depa, dah lah penat nak guna laptop kecik nie, lepas tuh boleh pulak bila hakak buka depa punya blog terus keluar " Maaf, halaman yang anda cari dalam blog ini tidak wujud", sakit hati hakak tau, nie mesti site yang suka translate page ikut suka hati nie, hakak dah la buta IT.. Terus jadi malas.

Sampai sekarang mood hakak down nak update senarai nama tuh, tahik betul computer nie, dah lah hakak curi-curi guna wifi office, bukan hakak curi tulang k, staff ofis hakak memang jenis makan gaji buta, keja tak dak, mengumpat ja banyak. Nasib baik lah hakak bukan kerja dengan kerajaan diknon kalau tak memang buang duit ja kerajaan bayar bonus bebanyak tapi staff macam haram.. 

Nak dijadikan cerita,, hakak dapat lah satu inbox dari jebon mana pun hakak tak tau..

Kalau hakak boleh sepak dia memang dah lama hakak buat, dah la kita tengah bengang lepahtu dia pun nak inbox ayat-ayat yang hakak rasa nak karen orang, kalau tetiba hakak kena strok memang dia lah punca semuanya.

Dalam bebanyak soalan dia boleh tanya hakak "  eh ko pondan eh".

Hakak yang baca nie sentap kot, dia cakap hakak pondan, keria celup betui minah nie. Berani dia tanya hakak cam tuh... Dia tak tau ka hakak nie perempuan tulen lepahtu nak kawin dah dengan Nazim, tapi tak jadi sebab hakak dah tak suka dia, dia dah tak macam dulu-dulu, muka dia hakak tengok macam longjong semacam ja.. Sekarang cinta hakak dah beralih arah........ Dengan sapa?? Nanti2 lah hakak cita... 

Berbalik kepada cita asal, hakak reply inbox dia, hakak cakap...........................


Sebenarnya hakak pun tak tau nak muhung apa kat hampa diknon....

Janji satu entry dah dapat.

Jangan marah naaaa diknon...

Ubat Kurus Yang Berkesan

Sepupu hakak nie kuat promote barang, tuari dia cakap dia pakai High Beam makeup apa tah tuh langsung tak cantik, dia cakap produk tuh cam tahik, hakak ok lagi, baru2 nie balik kampung, dia tengah promote produk High Beam tuh balik, produk tuh boleh cantikkan kulit lah apa lah, katanya,dalam hati hakak tahik betul minah nie.. Haritu cakap tak lawa, hari nie masa juai barang hang kata lawa plak.

Hakak sokong apa ja yang dia buat, nak promote sampai tercirit pun hakak tak kisah dik, nak dijadikan cerita dia promote ubat kurus kat hakak. Dia minta hakak try ubat kurus yang buat dia turun 2 kilo seminggu. Hakak nie dah tak tau nak cakap apa, dia nie mabuk ketum ka terlebih makan cekelat hack ka hakak pun tak tau.

Hakak nie dah berpeluh pikiaq gemuk sangat ka aku nie, macam tak dak produk dah nak bagi kat hakak, hakak malas nak berpeluh lelama, hakak syak memang dia mabuk ketum. Kalau la hakak beli ubat kurus tuh memang hakak cari maut diknon, bukan cakap isi hakak terbang melayang, tengkorak hakak pun mengecut jadi budak umur 5 tahun.

Hakak nie takut sikit dengar bab-bab ubat kurus nie, hakak malas nak jaga hati sepupu hakak tuh, so hakak tanya dia, "kak elok ka ubat kurus tuh, tak bahaya ka?? exercise la kak"

Dia cakap sama hakak dia busy, tak dak masa nak exercise, malas, blablablalablabla...Geram hakak diknon, pemalas macam tenuk.

Cuba hampa tengok syanie tuh kalau dalam beribu ribu pil pelangsingan badan berkesan buat apa susah2 dia nak pi buat pembedahan semua. 

Hakak cadangkan kat sepupu hakak satu ubat kurus, memang ramai dah berjaya turun kan berat badan,  dalam donia nie, hakak berani jamin tak dak sorang tak berjaya kuruskan berat badan kalau makan ubat yang hakak nak review sat lagi.

Kalau dalam masa sari tak turun 4 kilo , hampa boleh mai labuh hakak sampai terkencing, jangan hampa terkencing sudah lah...

Sepupu hakak pun tak zabarrrr sangat dah nak try ubat kurus yang hakak jamin berkesan tahap dewa dewi nie.

Mesti hampa pun tak zabar sangat kan... Zabar ya, zabar. Maaf lah hakak sejak2 mengasuh bebudak nie bukan takat lidah, jari pun jadi pelat semacam.

Kita kira sama-sama ya diknon.

1



2


3


4


5


6


7


8



9


10


Taada




Hakak persembahkan ubat kurus yang amat berkesan untuk semua.. Ubat Gegat nie lagi murah dari ubat lain, dah la murah, senang nak cari, cepat plak berkesan.Esok lusa makan,kompem goal, bila dah duduk dekat bawah sana , memang berat akan turun. 

Kalau rasa hakak tengah dok hina sapa2 tuh jangan dok rasa sakit hati pulak, kalau hampa makan ubat kurus sama ja macam hampa makan ubat gegat... Bahayanya kita tak tau k...


9 Oct 2014

comulut macam lembu

Haritu mak aku dok kalut kejan aku nak pi Penang.. hampa tau kejan tuh apa??? Aku pun tak tau maksud dia, aku tulih ja apa orang sebut.


Pederaih la kami haritu pi Penang, mak aku ni ya ya sangat katanya nak makan mee udang lepas tuh masuk jalan2 dalam pulau .Amboi kemain nak lunch pun sampai ke Penang ya mak...  agaknya bagi mak aku Penang dengan rumah aku sekadar terpisah dengan bunyi kentut ja.

Sampai dekat Padang Kota, bersepah mat salleh, cina salleh , melayu salleh turun dari cruise. Nie mesti manusia kaya tahap duit sauk letak dalam guni ja, macam aku nie menitik ayaq mata darah lah menatap orang turun cruise.


Tiba-tiba ja mak aku dok sibuk tunjuk2 jari hala ke  orang luar keta aku..heran ngan mak aku nie, dari tadi ada saja dia nak cakap. Bercakap lebih dari pop corn meletup. Sekali aku pendang terus menyerit aku tekan brek sampai menyakaq taya keta aku. Terkezut hakak dik.. Patut la dia hingaq , ada free show depan bijik mata. Tepi jalan sebelum nak naik cruise bole dok pi comulut sambil ****..Hurm aku malas cakap banyak2 satg makin ramai dok maki aku. Aku tak sangka tak dak dah tempat lain depa nak romen.

Mak aku kata depa comulut macam lembu gatai. Aku cakap mak nie Penang la. Sabaq sat nah, satg kita balik, kita lawan maki depa.

Tapi aku heran....

Bila laa mak aku dok pi tengok lembu mengawan sampai dia tau depa tuh comulut cam lembu gatai.

8 Oct 2014

Hakak Terharu Malam Nie

Diknon2 sekalian...

Hakak sebenarnya rasa terharu sangat kalau ada sorang dua yang mengomen kat blog hakak.

Diknon2 semua tau kan blog hakak nie macam sengkuang lontong.

Ayat dengan kosa kata memang macam tahik kan..

Walaupun kadang-kadang ada jugak ayat jijik yang keluar tapi ada jugak yang masih sudi buka blog hakak walaupun tak membaca........

Jadi hakak tak mau lah membebel panjang, ramai tak suka..

Hakak rasa bermurah hati malam nie, malam nie ja k, malam esok lusa tulat tungging, piut semua hakak tak tau lagi.

Jadi hakak nak topup 2 3 kupang kat 2 orang perawan yang hakak tertanya-tanya tak pening ka baca blog sengkuang nie??

Hakak tak leyla topup bebanyak, nanti kalau hampa doa hakak murah rezeki boleh la hakak topup dan bagi hadiah kat hampa bebanyak.

Hakak ikhlas hati mengtopup nie sebab depa  2 orang nie hakak perati selalu jugak la komen dalam blog hakak, tadi hakak tag Cik Mimie lepas tuh dia join walaupun bukan segmen hakak sendiri, dah nama pun malam nie murah hati.Sebab tuh lah malam nie hakak nak topup kat hampa.

Hakak tengok nama blog hakak dalam senarai bloglist Cik Fafa, terus hakak rasa terharu dan berenti menaip, hakak rasa hakak dan muntah hijau diknon. 

Nanti nomot tepon hampa email ja kat hakak sara_liya91@yahoo.com...

Kalau hampa tak mau topup dan nak gantikan dengan duit, nanti hakak transfer ke acc hampa, pilih ja mana satu.

Sapa yang hakak nak reward tuh : Cik Fafa & Cik Mimie

Kepada yang lain ( bajet2 macam banyak orang baca), bila hampa doakan hakak, hakak murah rezeki, boleh hakak share dengan yang lain pulak, kalau hampa click iklan nuffnang hakak, tah ka dah banyak sekarang nie, amboi kemain ayat hakak kan.

Buat 2 blogger nie jangan lupa email hakak noh.

7 Oct 2014

Segmen Bloglist Exchange by Anne Nurain






http://anne-nurain.blogspot.com/2014/10/segmen-bloglist-exchange-by-anne-nurain.html


Aku mengharapkan sapa2 rakan blog nomad aku nie ,tak dak perasaan menyampah masuk blog aku k, almaklumlah sekarang nie aku tengah dalam badi kena sampuk join segmen, sapa-sapa rasa sakit kepala sebab tengok banyak sangat join segmen, aku nak, cakap, ada aku heran??? Wakakakkaka. Maaf kan hakak ta semua.

Mai la sama-sama join segmen Bloglist Exchange dari Anne Nurain nie.

Rakan-rakan yang ditag :






........................................................Sayonara................................................
 
Copyright 2014 © Reserved to Sara Liyana Design By Cik Nurfarah